Fylkesordfører på plass for å forberede nye Buskerud

Nå har Tore Opdal Hansen inntatt ordførerkontoret på fylkeshuset. Onsdag startet han dagen med en hilserunde blant ansatte i nye Buskerud. 

Mann snakker med en gruppe mennesker. - Klikk for stort bildePå runden rundt i etasjene tok fylkesordfører Opdal Hansen seg god tid til å snakke med de ansatte. Johanne Reiersrud

19.  oktober ble fylkestinget for Buskerud konstituert, og samtidig ble Tore Opdal Hansen fra Høyre valgt til fylkesordfører. 

Selv om han tiltrer formelt først 1. januar 2024, er han godt i gang med forberedelsene.  

– Vi overtar jo ikke Buskerud fullt og helt før 1. januar, men i tiden frem til det er det mye arbeid som skal gjøres. Blant annet skal vi vedta et budsjett for 2024, sier han.  

På runden rundt i etasjene tok Hansen seg god tid til å snakke med de ansatte.  

– Dette huset inneholder mye spennende! Nå ser vi fremover og skal lage en god arbeidsplass for alle våre dyktige medarbeidere. Da må vi ha en skikkelig personalpolitikk, og gode og inspirerende arbeidsforhold, sier han.  

– Vi håper at Buskerud fylkeskommune vil bli en attraktiv og spennende arbeidsgiver, hvor flinke folk i regionen vil ønske seg å jobbe.  

Forståelse for at flere omstillinger har vært krevende 

Han har stor respekt for situasjonen som de ansatte har vært gjennom de siste årene, med mange krevende endringer.  

– Det er klokt av oss folkevalgte å være klar over hva medarbeiderne har stått i den siste tiden. Jeg tror vi alle ønsker at den omstillingen som kommer, går så greit og smidig som mulig. Vi er ambisiøse på vegne av nye Buskerud, men vi må huske på at vi skal ha med oss alle ansatte, og det er helt naturlig at vi tar hensyn til det. 

Både kontorene på fylkeshuset og lokalene på Pir 7, der de ansatte i samferdselsavdelingen sitter, fikk besøk denne dagen.

Mann snakker med en gruppe mennesker - Klikk for stort bildeFylkesordfører møtte ansatte i samferdselsavdelingen på Pir7 i Drammen. Johanne Reiersrud