Solidaritetsprosjektet Maisha Nairobi

Prosjektet Maisha Nairobi er et samarbeid mellom Drammen videregående skole og vår partner i Nairobi, Maisha Girls Safe House. I tillegg til å velge ut og følge opp ungdommer som skal få ta del i vårt prosjekt tilbyr de et sted å være for voldsutsatte jenter fra slumområdet Viwandani.

Logoen til Maisha Nairobi - Klikk for stort bildeBilde fra besøk ved Maisha Nairobi - Klikk for stort bildeMaisha Nairobi

Solidaritets- og utvekslingsprosjekt i Nairobi, Kenya

På Drammen vgs har vi hvert år en dag vi kaller One Day of Solidarity. Her jobber elevene våre inn ca. 400 000 NOK til prosjektet, og alle disse pengene går til å sponse videregående skole for ungdommer fra slummen i Nairobi. «Elever for elever» er slagordet vårt. Maisha Girls Safe House kjøper skoleplasser på gode videregående skoler til disse ungdommene som kommer fra familier som ellers ikke har penger til å betale for skolegang. Vi har til enhver tid ca. 70 elever spredd rundt på internatskoler rundt Nairobi. Drammen vgs har hatt dette prosjektet i flere år nå, og det bidrar til at disse ungdommene blir klare for videre studier. 

Mål for partnerskapet er å skape en plattform hvor ungdom fra Drammen og Nairobi får mulighet til å utvikle kulturell toleranse gjennom kunnskapsdeling og direkte kontakt. Et annet hovedmål er innsamling av penger for å støtte utviklingsarbeid og utdanning for ungdom i Viwandani. Utdanning åpner dører for et bedre liv! Vi oppfordrer derfor alle våre elever til å delta på One Day of Solidarity og gi et bidrag til prosjektet. Dette er en del av skolens samfunnsoppdrag og demokratiopplæring for elevene. Det er elevrådet som har valgt at skolens elever jobber for dette prosjektet i stedet for OD-dagen.

One Day of Solidarity er vårt alternativ til Operasjon dagsverk der elevene jobber for å tjene inn penger til ulike sosiale prosjekter. Vi håper at foresatte og bedrifter er behjelpelige med å tilby dugnadsoppdrag til elevene våre.  Årets aksjon med One Day of Solidarity gjennomføres 31. oktober (samtidig som OD-dagen på andre skoler).

I 2023 reiste fem elever, to lærlinger, fire ansatte og rektor til Nairobi for første gang på flere år for å besøke samarbeidspartnere, elevene våre, de ulike skolene og slumområdet Viwandani. Dette gjorde sterkt inntrykk på alle som var av sted, og de sitter igjen med mange uforglemmelige minner! De erfarte hvordan våre elevers innsamling virkelig bidrar til et bedre liv for disse ungdommene, som nå får anledning til å gjennomføre videregående skole. I vinterferien 2025 skal fire elever og to lærere igjen til Nairobi for å følge opp prosjektet. Elever som gjennom skoleåret har deltatt i Maisha Nairobi-komitéen får anledning til å søke om å reise. Reisen betales av skolen, og belaster ikke innsamlede midler. Vi legger opp til å reise med elever hvert år for å følge opp prosjektet.

Logoen til Maisha Nairobi - Klikk for stort bildeLogo for Maisha Nairobi