Deltar i Abelkonkurransen

Abelkonkurransen er en konkurranse i matematikk for elever i videregående skole. Første runde gikk i dag, 9. november. Elever fra Eiker videregående skole er blant deltakerne. 

MATEMATIKK: Her ser vi  fire av dagens Eiker-deltakere, nemlig Sjur Florholmen, Torjus Jakob Lande, Erling Hoftun Lindbo og Oskar Fjæreide Alvestad. Mattelærer Brede Andre Larsen Hagen (midten) er også med på bildet.  - Klikk for stort bildeMATEMATIKK: Her ser vi fire av dagens Eiker-deltakere, nemlig Sjur Florholmen, Torjus Jakob Lande, Erling Hoftun Lindbo og Oskar Fjæreide Alvestad. Mattelærer Brede Andre Larsen Hagen (midten) er også med på bildet. Per Jørund Grøthe

I første runde fikk de 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer. Disse skulle besvares i løpet av 100 minutter. Ti prosent av de som gjør det best i denne innledende runden, går videre til runde 2. I runde 2 venter det så ti oppgaver, og de skal også løses på 100 minutter. Denne går 18. januar, og de 20 beste derfra får mulighet til å delta i landsfinalen ved NTNU i Trondheim 5. mars. 

Arrangør for konkurransen er Matematikksenteret ved NTNU, med støtte fra Abelprisen, Forskningsrådet og NTNU.