– Her på Eiker trives vi!

Yasmin Stengel og Benedicte Olsen Santana begynte som elever Eiker videregående skole høsten 2022. De forteller at de har likt seg godt helt siden de startet. Noe de liker spesielt godt, er kantina. Der får de gratis frokost. Videre er det varmmat, salatbar, yoghurtbar og vannbar hver eneste dag. Kantina er et sted hvor jentene kan henge med venner, høre på musikk, spise og gjøre skolearbeid. 

Yasmin Stengel og Benedicte Olsen Santana, elever i Vg2 på Eiker videregående skole. - Klikk for stort bildeYasmin Stengel og Benedicte Olsen Santana, elever i Vg2 på Eiker videregående skole. Per Jørund Grøthe

– Jeg har ikke noe negativt å si om skolen, alt er veldig bra, sier Yasmin. Benedicte er enig. De sier også at de liker fagene de har hatt mulighet for å velge i Vg2. 

Favorittfaget til Yasmin er sosiologi, fordi læreren er god til å lære bort, og undervisningen er variert. Benedicte har en entusiasme for filmutvikling og har lyst til blant annet å studere film på NTNU etter videregående skole. Derfor er hennes favorittfag medie- og informasjonskunnskap,  fordi det er noe hun brenner for, og hun får muligheten til å bruke kreativiteten sin i stor grad. Yasmin er usikker på hva hun skal gjøre etter videregående, men har planer om å prate med en av de dyktige rådgiverne på Eiker videregående skole som kan hjelpe med akkurat det.

Da jentene ble spurt om de vil anbefale skolen til andre unge, var det et enstemmig ja. 

– Vi anbefaler skolen til unge, fordi det er en skole som står for mangfold og har flinke lærere og rådgivere som er til hjelp når man trenger det, avslutter jentene. 

Kasper Evensen, elev på medie- og informasjonskunnskap Vg2