VG1 Restaurant- og matfag på bedriftsbesøk

I dag har vg1 restaurant og matfag vært på bedriftsbesøk til Tråkka mat og vinhus

Elevene fikk omvisning av Manuel som forklarte om restaurantens konsept. Sesongbaserte varer med fokus på dyrevelferd. Han fortalte også sin historie og bakgrunn som kokk som var veldig spennende og inspirerende. 

Når man kommer som gjest på Tråkka mat og vinhus kjøper du ikke bare mat og drikke, men en opplevelse der kokkene er ute i restauranten og snakker med gjestene og forteller om maten, de fileterer fisk, lager sauser, flamberer foran gjestene. Han fortalte om fremtidsvisjonene for restauranten. 

Elevene fikk lukte på sort trøffel, smake fersk wasabi som de får levert fra Island, smake petit four (sjokolade konfekt) som lages på restauranten og se på champagne fra 1996 verdi over 10 000 kroner. Elevene sitter igjen med et lite innblikk hvordan en fine cuisine restaurant fungerer.