Signerte ny samarbeidsavtale: – Vil være en pådriver i entreprenør- og innovasjonsarbeid

– Vi ønsker sammen å bidra til en økt kultur for entreprenørskap gjennom å være en pådriver i entreprenør- og innovasjonsarbeid i utdanning og næringsliv.

Bilde av Jan Sivert Jøsendal og Erlend Eggen. - Klikk for stort bildeFylkeskommunedirektør Jan Sivert Jøsendal og daglig leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud, Erlend Eggen, signerte torsdag formiddag ny samarbeidsavtale. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

Torsdag 23. mai signerte Buskerud fylkeskommune og Ungt Entreprenørskap Buskerud en ny samarbeidsavtale.

– Vi har ansvar for alle som går i videregående skole. Entreprenørskap, innovasjon og verdiskaping er viktig, så vi er veldig glad for at vi har inngått dette samarbeidet, sier fylkeskommunedirektør Jan Sivert Jøsendal.

– Ungt Entreprenørskap har vist at de har levert gode resultater over lang tid, så vi ser fram til å iverksette denne avtalen, fortsetter han. 

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

– Ungt Entreprenørskap er et spleiselag mellom mange aktører. Buskerud fylkeskommune er den største og viktigste samarbeidspartneren vår,  så vi er veldig fornøyd med ha signert en ny samarbeidsavtale i dag, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud.

Formålet med avtalen

Partene ønsker sammen å bidra til en økt kultur for entreprenørskap gjennom å være en pådriver i entreprenør- og innovasjonsarbeid i utdanning og næringsliv.

Ungt Entreprenørskap Buskerud er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. Buskerud fylkeskommune vil bidra i dette arbeidet fra utdanning og næringssiden av fylkeskommunen for å fremme entreprenørskapskompetanse og motivasjon for entreprenørskap i Buskerudsamfunnet.

Samarbeidet skal bidra til å bygge en kultur der verdiskaping og skaperlyst står i fokus, og at arbeidet inkluderes i læringsarbeidet som beskrives i læreplanene.