Øver på nødssituasjoner

Hvordan reagerer vi egentlig når en nødsituasjon oppstår? Det skal alle ansatte på Åssiden øve seg på.

ansatte diskuterer i gruppe - Klikk for stort bildeVerneombud og avdelingsledere i diskusjon om beredskapscase. f.v Finn Grønn, Lasse Langeland, Emilio Lindell Mazouz, Per Arne Stensby

 

-Det er viktig  å forberede seg på at alvorlige ting kan skje i alle organisasjoner. Det er vi i Buskerud fylkeskommune gode på og har jobbet systematisk med i mange år, sier rektor Ann-Mari Henriksen.

Sammen med skolens ledergruppe, hovedvernombud, tolv lokale verneombud, HMS-rådgiver og politiet gjennomførte hun nylig en casebasert beredskapsøvelse. Samlingen hadde som mål å bevisstgjøre deltakerne på hvordan de reagerer og bør reagere i potensielle livstruende situasjoner. 

Økt bevissthet

Hovedvernombud Andrè Johan Larsen er fornøyd med utbyttet av beredskapsøvelsen. - Jeg sitter igjen med et inntrykk av årets øvelse bidrar til egenrefleksjon og bevissthet rundt egne valg. Vi har mye igjen for å tenke gjennom scenarier på forhånd og kjenne til vår egen arbeidsplass, sier han. 

Øvelser på alle avdelinger

Tilsvarende beredskapsøvelse skal gjennomføres på alle skolens avdelinger, slik at alle ansatte stiller bedre rustet til å takle en nødsituasjon. Det mener hovedvernombudet er viktig.  

-Beredskapsarbeid er et kontinuerlig arbeid. En slik øvelse som vi nå skal gjennomføre på alle avdelinger bidrar til økt fokus. Vi er så heldige at vi jobber i en organisasjon som her egen beredskapsgruppe. Dette medfører at vi som skole blir implementert i det overordnete arbeidet til fylket, påpeker Larsen.

Slike beredskapsøvelser er en del av skolens forebyggende arbeid og det tette samarbeidet med politiet. - Samarbeidet gir gode resultater både i skolene og i ungdomsmiljøer ellers i samfunnet. Buskerud fylkeskommune har en samarbeidsavtale med politiet som er utgangspunktet for felles innsats til beste for de unge, sier Henriksen.