Elektro og datateknologi

Elektro og datateknologi er et populært utdanningsprogram med mange muligheter i arbeidslivet. Som elev på denne avdelingen jobber du mot et samfunnsnyttig fagbrev som eksempelvis elektriker, elektrooperatør, energimontør, automatiker, heismontør eller kulde- og varmepumpemontør.   

 

 

 

 

Liten klasse med godt miljø

På avdeling for elektrofag vil skolehverdagen din hovedsakelig foregå i bygg B. Der blir du en del av en liten klasse på 15 elever. Klassestørrelsen bidrar til et oversiktlig og godt klassemiljø, der lærerne har tid til å veilede elevene. Skolehverdagen fylles med både praktiske og teoretiske oppgaver som forbereder deg på arbeidslivet i elektrobransjen. Avdelingen har arbeidsbåser, maskiner og utstyr integrert i de fleste klasserom. I tillegg finnes egne elektroverksteder. 

Elektrisitet er en sentral del av samfunnet! Vi er avhengige av at det elektriske fungerer for at boligene våre får lys og varme, EL-bilen kan kjøre, mobilen kan lade og næringslivet skal driftes og utvikle seg. Som en del av denne bransjen vil du være delaktig i at det elektriske fungerer trygt og optimalt i offentlige tjenester, privat næringsliv og i folks hjem. 

Hvordan er det å være elev på elektro og datateknologi? 

Filmen er laget av tidligere elever på vg3 innholdsproduksjon

Se avdelingens presentasjonsvideo

Les mer om valgmuligheter innen elektrofag her:

Vg1 elektro og datateknologi Vg2 Elenergi og ekom Vg2 Kulde-, varmepumpe og ventilasjonsteknikk Vg2 Automatisering Vg3 Automatiseringsfaget

Du kan lese mer om elektro og datateknologi på vilbli.no