Vg1 Restaurant- og matfag I løpet av vg1 jobber elevene med programfagene råvare, produksjon og kvalitet og bransje og arbeidsliv. Her får de en solid innføring i viktig bransjekunnskap og mye praktisk øvelse. Elevene er delt inn i små klasser på 15 elever som gir et fint utgangspunkt for et godt klassemiljø og tett relasjon med lærerne. I tillegg til klasseromsundervisning har avdelingen flere moderne kjøkken og et velutstyrt bakeri.For å gi elevene mest mulig arbeidslivsnær opplæring har skolen etablert egen restaurant og matutsalg rettet mot eksterne kunder. Dette gir elevene meningsfulle og motiverende oppgaver, i tillegg til verdifull erfaring.Programfagene elevene møter er bransje og arbeidsliv og råvare, produksjon og kvalitet. I tillegg har elevene fellesfagene engelsk, matematikk, naturfag og kroppsøving. Kjerneelementene i faget-Håndverksferdigheter -Bærekraftig produksjon -Arbeidsliv og yrkesidentitet -Kvalitet og trygg matFaget yrkesfaglig fordypning gir elevene mulighetene til å utforske ulike spesialiseringer innenfor bransjen. Møtet med disse fagene gir et godt grunnlag for å velge seg inn på riktig programfag for vg2:ServitørBaker og konditorKjøttfagKokkefaget Publisert 09.08.2020 16.08 Sist endret 27.06.2024 11.47