Vg2 Kokk og servitørfag

  

Velger du å gå kokk og servitørfag på Åssiden får du garantert landets mest velsmakende skoleplass! Du får bred erfaring i arbeid med råvarer, mattilberedelse, servering, menysammensetninger, hygiene, ergonomi og markedsføring i matbransjen.  

Med skolens egen Restaurant Talentet får du virkelig kjenne kokkehverdagen på kroppen! I restauranten tilbereder og serverer elevene en ny treretters meny til eksterne kunder hver fredag!

Det gir unik praksiserfaring, og man må virkelig jobbe mot både klokka og et velsmakende resultat! I forkant må elevene tenke gjennom hvordan ukas meny settes sammen, planlegge innkjøp, markedsføre og klargjøre restauranten. 

I løpet av skoleåret får du jobbe med sesongbaserte råvarer og får en rekke retter på repertoaret!

Kjerneelementer i faget 

-Håndverksferdigheter 

-Bærekraftig mat og drikkeproduksjon

-Arbeidsliv og yrkesidentitet 

-Kvalitet og trygg mat

Programfagene du møter er bransje og arbeidsliv og råvare, produksjon, salg og service. På timeplanen står også fellesfagene norsk, samfunnskunnskap og kroppsøving.