Vg2 Kokk og servitørfag

  

Velger du å gå kokk og servitørfag på Åssiden får du garantert landets mest velsmakende skoleplass! Du får bred erfaring i arbeid med råvarer, mattilberedelse, servering, menysammensetninger, hygiene, ergonomi og markedsføring i matbransjen.  

Med skolens egen Restaurant Talentet får du virkelig kjenne kokkehverdagen på kroppen! I restauranten tilbereder og serverer elevene en ny treretters meny til eksterne kunder hver fredag!

Det gir unik praksiserfaring, og man må virkelig jobbe mot både klokka og et velsmakende resultat! I forkant må elevene tenke gjennom hvordan ukas meny settes sammen, planlegge innkjøp, markedsføre og klargjøre restauranten. 

I løpet av skoleåret får du jobbe med sesongbaserte råvarer og får en rekke retter på repertoaret!

Kjerneelementer i faget 

-Håndverksferdigheter 

-Bærekraftig mat og drikkeproduksjon

-Arbeidsliv og yrkesidentitet 

-Kvalitet og trygg mat

Programfagene du møter er bransje og arbeidsliv og råvare, produksjon, salg og service. På timeplanen står også fellesfagene norsk, samfunnskunnskap og kroppsøving.  

Du kan lese mer om vg2 kokk og servitørfag på vilbli.no