Teknologi- og industrifag

Lyst til å bli bilmekaniker, yrkessjåfør eller jobbe i norsk industri? Da er teknologi- og industrifag(TEK) valget for deg!

    

Teknologi og industrifag er avdelingen for deg som er praktisk anlagt og har lyst til å bruke hendene i din fremtidige jobb. Som elev på TEK lærer du å håndtere en rekke maskiner og verktøy. Det første året vil du blant annet få en innføring i bilfagene, sveising, dreiing, fresing, boring og kapping. År to velger du spesialisering etter egne interesser og fordyper deg som eksempelvis bilmekaniker, lakkerer, industrimekaniker eller yrkessjåfør. 

Teknologi- og industrifag har økende fokus på tverrfaglige opplegg og skapende prosjektuker, som gjør skolehverdagen variert og motiverende! 

 

Etter to år hos oss kan du bli lærling. Da søker du deg til en bedrift innenfor din bransje for to års verdifull arbeidslivserfaring før du skal ta fagprøven din. Når den er bestått har du fagbrev og er offisielt fagarbeider! 

Les mer om spesialiseringene innenfor teknologi- og industrifag her

Vg1 Teknologi- og industrifag  Vg2 Industriteknologi  Vg2 Bilskade, lakk og karosseri  Vg2 Kjøretøy Vg2 Transport og logistikk

Du kan også lese mer om Teknologi- og industrifag på vilbli.no

Hvordan er det å være elev på teknologi- og industrifag? 

Filmen er laget av tidligere elever på vg3 innholdsproduksjon. 

Se avdelingens presentasjonsvideo