Dans

 

Dette er danselinja

Danselinjen for deg som ELSKER Å DANSE og stå på scenen. Vi fyller året med masse dansetrening, sceneerfaring og kreativt arbeid fylt med masse danseglede. Hovedfokuset ligger på jazz, moderne, hip hop og koreografiarbeid, og andre sjangre vi utforsker kan bl.a. være ballett, afrikansk dans, improvisasjon, kontaktimprovisasjon og yoga.

Søk skoleplass

Hva gjør du på danselinja?

  • Utvikle deg danseteknisk, lære om sceneformidling, utstråling og uttrykk
  • Lære ulike dansesjangre og styrke danseteknikken din gjennom utallige dansetimer
  • Opptre og skape forestillinger sammen med medelever
  • Lære mange ulike koreografier
  • Få kunnskap rundt koreografiarbeid, muskkkforståelse i forhold til koreografiarbeid og koreografiske virkemidler
  • Koreografere og skape dans selv
  • Utvikler ditt eget bevegelsesspråk ved å utfolde deg kreativt gjennom musikk og dans
  • Se ulike forestillinger
  • Danse med inspirerende lærere, faste lærere og gjestepedagoger
  • Styrke selvtilliten din gjennom dans slik at at du kan by på deg selv og være deg selv

Studieturer

London - byen som venter på deg!

Vi drar til London for å få faglig påfyll og inspirasjon til egne forestillinger. Her skal vi blant annet se show på West End, ta spennende danseklasser og workshops, og se kjente severdigheter som London Eye, Big Ben og Camden Market.

Det blir tid til å vandre rundt på egen hånd, bli kjent og oppdage London og alt den har å by på. Linjesamholdet styrkes på en slik tur, og ja, det vil bli tid til shopping!

Dansehovedstaden Oslo

I løpet av høsten tar vi turen til Tigerstaden. Der venter dyktige danselærere på oss, og vi møter dem gjennom danseklasser og workshops for å prøve nye dansestiler og bli inspirert til å skape koreografier og forestillinger sammen. 

Den Norske Opera og Ballett, Folketeateret og Kunsthøgskolen er noen av stedene vi kan ta turen for å se flotte forestillinger. Danseskoler som Bårdar, Spin Off og Norges Dansehøgskole er skoler vi kan besøke for å observere eller ta klasser. I operaen får vi omvisning, etterfulgt av en danseforestilling av Norges fremste dansere. Kanskje vi også er så heldige at vi får overvære de profesjonelle danserne trene?

Oslo byr på både kjente og ukjente butikker, og trenger du å fylle på med danseutstyr, ligger både dansebutikkene "La Danse" og "Doda" i Oslo sentrum.

Turens høydepunkt, bokstavelig talt, blir besøket i Holmenkollen der tur med zipline blir et minne for livet. For et svev det blir!

Danseworkshops, forestillinger, besøk i operaen og zipline med utsikt over hele Tigerstaden må da friste! Hva venter du på?

Ensemble dans, gammeldags stil med hatt og bukseseler. - Klikk for stort bilde

  

​​​Danseforestillinger

I løpet av skoleåret ved Ringerike Folkehøgskole vil du få bred scene-erfaring gjennom mange og varierte prosjekter på danselinja. Her kan du se film fra danselinjas høstforestilling 18/19, og film fra danselinjas vårforestilling 18/19.

DU skaper forestillingene

Hovedprosjektene vi jobber med er selvskapende danseforestillinger der du medvirker som både danser, koreograf og produsent. Du vil derfor få god mulighet til å prøve deg som koreograf ved flere anledninger slik at du får utløp for din kreativitet, alene om du vil, og sammen med andre. Da kan du bruke det DU blir inspirert av til å skape dans, for eksempel yndlingssangen din. Ansvarsområder for arbeidet mot forestilling kan være kostyme, PR, regi, lys og lyd, og bilde og video.

Danseoppdrag

Danselinja blir ofte kontaktet for spennende danseoppdrag. Danserne har blant annet vært med på musikkpris-programmet P3 Gull på NRK3 flere år på rad. I tillegg er det fritt frem for å arrangere egne happenings som Åpen Scene, en arena der du, internt på skolen, kan vise det du har å by på, enten det er tillært eller selvskapt.

 
Møt Kristin fra danselinja

 

Spørsmål og svar om Dans

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om denne linjen:

Jente sitter med lysende kule i hendene. - Klikk for stort bilde

     

Therese Knoph-Sulland, danselærer - Klikk for stort bilde

     

Therese Knoph-Sulland

Danselærer

Energisk, engasjert og entusiastisk! Therese elsker å utfordre elevene, og se at de får frem det beste i seg selv. Timene hennes har høyt tempo, hun og elevene pusher hverandre til å bli bedre - og ler masse sammen!

Bakgrunn

Utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo. Har jobbet som danselærer Oslo i flere år. Driver egen musikalskole på Hønefoss i tillegg til å jobbe på Ringerike Folkehøgskole. Har vært danser og korer på Nobels Fredsprisutdelingen og i finalen på Norske talenter i 2014. I 2019 førte hun Dansekompaniet fra Hønefoss til finalen i Norske Talenter med to gullknapper!

Undervisningsfag

Underviser på Dans og Musikal, fellesfag dans, prosjektvalgfag ridning.

Til toppen