Humor & Scene

Dette er Humor & Scene

Norges eneste linje av sitt slag er perfekt for deg som liker oppmerksomhet, liker og få andre til å le og vil ha fullt show!

Linja har til nå flere komipriser og nominasjoner bak seg, og kanskje er DU Norges nye stand-up stjerne eller manusforfatter?

Vi produserer flere forestillinger gjennom året. Hos oss får du prøvd mange humoristiske sjangere og alt vil ligge til rette for at du kan utvikle deg i en retning du ønsker.

Maria Stavang, Martin Lepperød og Christian Fredrik Mikkelsen er eksempler på tidligere elever ved linjen som har jobbet videre med humor etter å ha vært elev hos oss.

Søk skoleplass

Hva gjør du på Humor & Scene?

  • Utvide din kompetanse som tekstforfatter
  • Debutere som stand-up komiker
  • Spille i flere revyer.
  • Komme ut av komfortsonen
  • Lære å beherske improvisasjon
  • Sette opp egne show
  • Lage TV-Sketsjer
  • Du får treffe og ha workshop med noen av Norges beste komikere.

Les mer om Humor & Scene

Studieturer

Dublin

Vi skal oppleve den irske kulturen i en av verdens kuleste byer. Dublin har alt, og vi bor midt i smørøyet. På dagtid skal vi oppleve noen av byens mange severdigheter, og på kveldstid skal vi oppleve humor og stand up show. Vi har work shop med den irske fortelleren Niall de Burca og komiker Joe Rooney.

Fjolls til fjells!

I løpet av høsten så reiser vi på en hyttetur hvor vi bygger samhold, skaper humor og har workshops med noen av Norges beste komikere! Det blir noen innholdsrike og aktive dager der latteren henger løst.

 

 

Gruppebilde av elevene på Humor og Scene sammen med Jonis Josef.   - Klikk for stort bilde"Kongen av Gulset", Jonis Josef med stand up workshop. Joachim Selvåg

  

Inspirasjonen er bare et steinkast unna.

Hvert år inviterer vi etablerte og inspirerende gjestelærere som gir deg godt faglig påfyll og input fra den virkelige verden. Ringerike Folkehøgskole ligger nært Oslo og dette gir oss muligheten til å plukke fra øverste hylle.

Møt idolet ditt

Kanskje kan du få svaret på det du alltid har lurt på, og ikke minst få møtt ditt største idol. Mange store komikere startet sin reise på linja vår. Kanskje er du neste.

 
Møt Stian fra Humor & Scene

 

Ofte stilte spørsmål om Humor & Scene

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om denne linjen:

 

Elever på scenen i storsalen midt i et revynummer.  - Klikk for stort bildeDet spilles mye revy i løpet av skoleåret. Her et musikalsk nummer.

 

Marie Risan, humor- og teaterlærer - Klikk for stort bilde

    

Marie Risan

Lærer Humor & Scene og Musikal

Skuespiller/komiker

Marie har jobbet som skuespiller og komiker i over 20 år, og har vært nominert til Komiprisen to ganger. En av fem skuespillere på Hønefossrevyen siden 2000.

Har også vært med i juleshowet O jul med din glede i 10 år - både som tekstforfatter og skuespiller. Hun har tidligere jobbet mange år som instruktør på russerevy i Ringerike, med over 70 deltakere på scenen. Marie har rundt 100 oppdrag i året!

Faglig bakgrunn

Utdannet skuespiller ved NISS (2001-2004)

Undervisningsfag

Linjefag Humor & Scene, valgfagene skuespillerteknikk, kropp er topp og helsedans.

Joachim Selvåg, humor- og teaterlærer. - Klikk for stort bilde

       

 

  

Joachim Selvåg

Lærer på Humor & Scene

Kommer fra

Bøler i Oslo

Undervisningsfag

Humor og Scene og valgfaget Teatersport.

Faglig bakgrunn

Joachim har en bachleor i Drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og Akershus og er i tillegg utdannet dramapedagog.  Men det viktigste er at han var elev det andre året vi hadde Stand Up & Revy linje 2010-11.

Tidligere yrkeserfaring

Joachim er tidligere revyprisvinner for beste revy og har ti års erfaring fra skolerevyene i Oslo. Ved siden av dette jobber Joachim freelance som skuespiller, regissør og manusforfatter.

Til toppen