Visual arts

   

Dette er Visual Arts

Kanskje vet du allerede at du vil bli kunstner? Eller vil du teste ut om et kreativt yrke er noe for deg? 

Visual Arts er linjen for deg som ønsker å utfolde deg kreativt, utvikle dine ferdigheter innenfor forskjellige kunstformer, og reise på fantastiske studieturer til København og Barcelona.

Visual Arts gir deg en sterk portefølje du kan bruke til å søke på kunstskoler i Norge og i utlandet for å utvikle deg videre i framtida 

Søk skoleplass

Her er noe av det du gjør på Visual Arts:

  • Lære nye teknikker innen maling, tegning, foto, grafikk og digitale medier
  • Skulpturworkshop i voks, med mulighet for å støpe en liten skulptur i bronse.
  • Street art og grafitti workshop
  • Jobbe med konseptkunst og film
  • Turer til gallerier og museum i nærmiljøet og i Oslo
  • Jevnlig individuell veiledning av linjelærer
  • Lære hvordan lage profesjonelle utstillinger
  • Dyktige og utøvende kunstnere, nasjonale og internasjonale, som gjestelærere
  • Tilgang til egen arbeidsplass i felles atelier sju dager i uka hele døgnet

Studieturer

Barcelona

På høsten reiser vi til Barcelona hvor du vil få masse kunstnerisk inspirasjon! Du får se ett av verdens mest imponerende byggverk og oppleve en herlig, spansk stemning i løpet av fem dager i kanskje Europas mest sjarmerende by.

København

I februar reiser i egen buss sammen med linja Design og Fashion til Skandinavias kultur og motehovedstad København. Vi er her under Copenhagen Fashion Week og besøker både Copenhagen Contemporary og Louisiana  Museum Of Modern Art samt de kuleste galleriene som viser lokale og internasjonale kunstnere, som setter tonen i europeisk samtidskunst.

Les mer om studieturene

 

Abstrakt maleri som samarbeidsprosjekt i atelieret. Skjalg

Spesielt for Visual Arts

Atelier 247

Gjennom året får du veiledning til å finne din egen stil og uttrykksform, og du velger selv etterhvert hvilken kunstform du vil fordype deg i. Skolen har et velutstyrt atelier som benyttes fritt av Visual Arts elevene. Alle har hver sin arbeidsplass, som er tilgjengelig dag og natt.

Studier og portefølje

Visual Arts gir et godt grunnlag for å søke seg inn på studier innen billedkunst, design, foto og andre kreative yrkesveier. Ved slutten av året kan du ha laget deg en sterk portefølje som kan brukes som kan brukes hvis du skal søke på kunstskoler både i Norge og utlandet.


 Bli kjent med Mathias fra Visual Arts

 

Ofte stilte spørsmål om Visual Arts

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om denne linjen:

 

Tove Hilth
Eva Haglund, kunstlærer. - Klikk for stort bilde

 

  

Eva Haglund

Lærer på Visual Arts

Eva jobber som billedkunstner i tillegg til å være lærer på Ringerike folkehøgskole. Hun har tidligere jobbet som kulturskolelærer, aktivitetsleder og har turnert med Den kulturelle Skolesekken. 

Som kunstner jobber hun hovedsakelig med tegning hvor hun anvender kull og pastell i store formater. Medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet, og Buskerud Bildende Kunstnere. Har sittet i juryen for bl.a. fylkesutstillingen i Buskerud, og vært omviser for Østlandsutstillingen. Hun har deltatt på flere utstillinger og hatt separatutstillinger. 

Utdanning: Master i formgiving, kunst og håndverk, og har praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Har også kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og har gått på Asker Kunstfagskole.

Undervisningsfag: Visual Arts, valgfag tegning, og fellesfaget Maling og Musikk.

Maria Saxegaard, kunstlærer - Klikk for stort bilde

Maria Saxegaard

Lærer på Visual Arts

Maria jobber som kunstner, fotograf og skribent i tillegg til å være lærer på Ringerike Folkehøgskole. Hun har tidligere jobbet som ungdomsarbeider, kommunikasjonsrådgiver og redaktør.

Som kunstner jobber hun særlig med konseptkunst, tekst, foto og politisk kunst og har hatt flere installasjoner og separatutstillinger i Oslo. Hun har sittet i opptakskomiteen til Kunsthøgskolen i Oslo og kan veilede elever som ønsker å søke kreative studier.

Utdanning:
Kunstakademiet, Kunsthøgskolen i Oslo
Einar Granum Kunstfagskole

Undervisningsfag:
Visual Arts og Sosiale Medier.

Til toppen