– Nå kan du spise hjemme hos bonden

Politikerne i Buskerud støtter Fjellnettverket med 800.000 kroner til prosjekt Mat og opplevingar.

Bilde av personer rundt et matbord - Klikk for stort bildeBondens bord: Ni gardsbruk fra fjellområda er godt i gang, og nå ønsker de flere velkomne til å være med. Tun Byrå / Fjellnettverket

Fjellnettverket har startet en prøveordning som kan passe for gardsbruk i fjellområdene i Norge. Ordningen er etter modell fra Færøyene og har fått navnet Bondens bord.

Dette blir en artig blanding av å være på restaurant og å være på besøk. 

– Jeg tror tilreisende og lokalbefolkningen vil få gode historier, oppleve gjestfrihet og få se hvordan dagliglivet er i bygda, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.

Fjellnettverket er et politisk nettverk for kommuner, regionråd og fylkeskommuner i Sør-Norge. 

Organisasjonens formål er å sikre at fjellområdenes verdier og ressurser gir grunnlag for utvikling og trivsel i fjellbygdene. 

Fylkeskommunen støtter satsingen

I sist møte vedtok politikerne i hovedutvalget for næring og innovasjon i Buskerud fylkeskommune å støtte Fjellnettverket med 800.000 kroner til prosjektet Mat og opplevingar.

– Det er absolutt et bra tiltak! Det er kortreist og bærekraftig, og kan få folk opp av stresslessen og ut.

– Dette er nyskaping og næringsutvikling i praksis, sier Roger Larsen (INP), leder av hovedutvalget.

– Tildelinga betyr veldig mye for arbeidet til Fjellnettverket for lokal verdiskaping og bruk av lokale ressurser, sier Randen.

– Nå kan innbyggere og tilreisende til fjellområdene i Buskerud glede seg til at det åpner flere gardsbruk som serverer god, ureist mat i  fjellbygdene, sier hun.

Bilde av Kari Randen - Klikk for stort bilde Tun Byrå / Fjellnettverket

Randen forteller at undersøkelser fra Innovasjon Norge, viser at flere og flere ønsker seg spesielle opplevelser og vil ha mat som er lokalt produsert.

Les også: Nasjonal reiselivsstrategi (Innovasjon Norge)

– Vi er veldig glade for at Buskerud fylkeskommune vil være med på og samarbeide med Trøndelag, Innlandet og Telemark om å styrke lokal verdiskaping i fjellområdene, avslutter Kari Randen.

Presentasjon Bondens bord from Fjellnettverket on Vimeo.