Årets lærerjakt er i gang

Elevene i Buskerud trenger flere dyktige lærere til våre videregående skoler. Nå har vi nesten 70 ledige undervisningsstillinger i hele fylket.

To elever veiledes av lærer i klasserom - Klikk for stort bilde Trine Sirnes

15. mars starter årets lærerjakt i Buskerud. Det er ledige stillinger ved alle skolene i fylket. I første omgang er 69 stillinger utlyst, men det vil kunne komme flere helt frem til skolestart i august. 

Første søknadsfrist er 8. april, og fra 15. april kan skolene sende ut tilbud om ansettelser. 

Du finner alle ledige stillinger på Webcruiter. 

En av samfunnets viktigste lederjobber

Fylkesdirektør for Opplæring og kompetanse i Buskerud fylkeskommune, Jan Helge Atterås, gleder seg til å få flere lærerkolleger med på laget.

–  Buskerud vil alltid trenge faglig dyktige og engasjerte lærere, så vi håper på mange søkere til de ledige undervisningsstillingene, sier han.

– Som lærer har du en av samfunnets viktigste lederjobber. Det å gi ungdom opplæring og utdanning blir stadig mer avgjørende, for at så mange som mulig kan få gode liv, forsørge seg selv og bidra positivt til fellesskapet. 
 

Se synstolket versjon av filmen her

Videregående opplæring i Buskerud 

Fylkeskommunen har ansvar for videregående opplæring, læreplassformidling, opplæring i bedrift, voksenopplæring, eksamen og vitnemål, karriereveiledning og PPT/oppfølgingstjenesten.

I Buskerud er det:

  • 12 videregående skoler
  • 1 375 ansatte i skole og opplæring
  • 11 300 søkere til videregående opplæring
  • mer enn 2 180 lærlinger i fagopplæring
     

Se også 

Oversikt over alle våre videregående skoler 

Mer om skole og opplæring i Buskerud