Besøk av jobbskygger fra Frankrike

Tirsdag og onsdag i uke 23 hadde vi besøk av Virginie Le Dorze fra Frankrike. Hun arbeider som rådgiver på en yrkesfaglig skole i Bretagne og deltok på jobbskygging gjennom Erasmus+.

Rikke Midtbø

Tirsdag

Tirsdag fikk hun omvisning på skolen vår og på Ung Invest. Vår mangfoldrådgiver Tina delte hva hennes arbeidsoppgaver går ut på, slik at Virginie fikk et innblikk i hvordan man kan arbeide for å støtte mangfoldet i vårt område. 

Dagen ble avsluttet med å bli med rådgivergruppen på besøk på Fontenehuset. Der fikk vi omvisning i flotte lokaler og informasjon om det store spekteret av tilbud de tilbyr til alle fra 16 år og oppover.

Onsdag

Onsdag morgen tok Vg1 Restaurant- og matfag imot Virginie og hun fikk se elevene i arbeid på kjøkkenet. Det overrasket henne at alle elevene forberedte forskjellige retter. Hun hadde erfaring med at alle elevene gjorde nøyaktig det samme. 

Våre elever hadde forberedt seg godt og presenterte området på en svært positiv måte. Så gikk turen til PPOT for å få en presentasjon av arbeidet de gjør. Dagen ble avsluttet med avslutningskonserten til elevbandet vårt. «De spilte med hjertet», var hennes begeistrede kommentar etter konserten.

Tekst: Lise Sørnskog og Brit Grønnevik