Mye spennende på Vg2 Drone

Se film fra øving på filming med drone og les om oppdrag de har hatt for Norges realfags ungdomsskole i Sandvika.

Elev med fjernkontroll og lærer Martin ved siden av - Klikk for stort bilde Robert D Holand

Filming med drone

Torsdag 11. og fredag 12. april hadde Vg2 Drone besøk av Robert Holand fra Tiepoint AS med fokus på film og foto. Det var tre stasjoner. En gruppe var på Kistefos, gruppe to var på gamle Eggemoen leir og siste gruppe filmet den nye plastfabrikken i Flyplassveien på Eggemoen næringspark. Dette er øvelser i Spesifikk kategori. Se film under:

Ute på oppdrag

Onsdag 18. april utførte Vg Drone-lærerne et oppdrag for Andøya Space. Kunden var Norges realfagsungdomsskole (NRGU) i Sandvika. Klassen utførte flyvingen på Storøya i Bærum (gamle Fornebu flyplass). Vi slapp 11 Can-Sat fra 100 meters høyde. Dette er små boks-satellitter som slippes ned i fallskjerm. Dette er en flyvning som utføres i Spesifikk kategorien til EASA. Dette var nyttig trening for lærerne Katy Hansen og Martin Stensnes.

Klassen står og forbereder utstyr - Klikk for stort bilde Martins Stensnes Lærerne står ved drone før take off - Klikk for stort bilde Martins Stensnes Lærerne står ved drone før take off. - Klikk for stort bilde Martins Stensnes

Tekst: Martin Stensnes