Så spennende!

Ja det var det, da elever fra Helse- og oppvekstfag på hovedskolen fredag 2. februar 2024 var på besøk ved Ringerike fengsel, og like spennende var det for elever ved Salg, service og reiseliv som fikk besøk.

Elever øver førstehjelp på dukker. - Klikk for stort bilde Liss Heidi Djupvik Jahr

Samarbeidet mellom HO og SSR gjør fagene mer spennende å jobbe med når det gir rom for slike møter. 

En del av kompetansemålene til elevene dekkes for begge parter ved at HO-elevene holdt kurs i førstehjelp for SSR-elevene.  Det var god stemning i klasserommene der det foregikk, hjerte og lunge redning, stabilt sideleie, redning ved drukning, stoppe blødninger og Heimlichs manøver blant annet.  Fire klasserom ble arena for stasjoner som tok opp ulike problemstillinger hvor førstehjelp kan redde liv. 

Førstehjelp er jo noe man gjør i ny og ne ved et sår for eksempel og det er fort å tenke dette kan jeg! Men man har godt av å friske opp og tenke over det en gang for mye enn heller en gang for lite om uhellet plutselig dukker opp. Bli bevisst hva man bør gjøre. 

Elevene sirkulerte på stasjonene og fikk også prøve seg på øvelser og stille spørsmål rundt det de lærte. Praten gikk lett, elevene synes samarbeidet var nyttig og utbyttet ble bra! 

Tekst: Liss Heidi Djupvik Jahr