Spansk aften med hybelgruppa

Elever lager mat på skolens kjøkken. - Klikk for stort bilde Silje N S Lafton

På kvelden tirsdag 10.11. underviste vår egen Erika Martínez Sánchez hybelgruppa i spanske retter.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I samarbeid med faglærer Astrid Hagen på Restaurant- og matfag laga vi paella med kylling og reker på ekte spansk vis. Vi laga også en spesialitet som heter Migas con chorizo. En rett som består av loff, løk, hvitløk og chorizopølse. 

Silje N S Lafton

De 11 elevene som var til stede i kveld ble satt i arbeid med å kutte grønnsaker og andre ingredienser, for så å koke, steke, blande og servere de spennende smakene. 
Elevene i hybelgruppa representerer mange nasjonaliteter.

Elever lager mat på skolens kjøkken. - Klikk for stort bilde Silje N S Lafton

Kveldens spanske tema var starten på en rekke internasjonale smaksopplevelser. Vi vil følge opp med nasjonalretter fra blant annet Tsjetsjenia, Russland, Polen, Filippinene, Kosovo. Som norsk rett ble det foreslått raspeballer, så det blir spennende å se hva det blir til når den kvelden kommer. 

Elever spiser mat på skolens stue. - Klikk for stort bilde Silje N S Lafton Bildet viser kjele med ris og stekepanne med kjøttboller - Klikk for stort bilde Silje N S Lafton

Tekst: Silje N S Lafton