Tilbake til 1850-tallet - matproduksjon på gamlemåten

Mat på utegrill - Klikk for stort bilde Astrid Hagen

Vg2 Kokk- og servitørfag har vært på gårdsbesøk hos Bangkokk Food Lab, hvor det ble informert om matkultur rundt 1850-tallet.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette ble en arbeidsom, morsom, lærerik, inspirerende, annerledes, spesiell og litt rar skoledag.

Bærekraft, matkultur, matfilosofi har vært gjennomgangstonen under gårdsbesøket.

Kreativitet, samarbeid og lagånd har stått i fokus for å forberede dagens lunsj, nystekte potetlefser og grillet fisk. Kaffe kokt i hermetikkboks smaker himmels når man er ute i friluft og sammen med mange flotte mennesker. 

Digital vekt, kombidamper, elektrisitet, mixmaster har vært fraværende hjelpemidler under gårdsbesøket. Vedkløyving for å få ved til den vedfyrte takka, hvor potetlefsene ble stekt og ved til bålet hvor fisken ble grillet. Smør ble kinnet som ble benyttet som tilbehør til fisken og lefsene. Jammen måtte slipesteinen tas i bruk for å få kniven skarp.

Våre ungdommer er fantastiske!

Tekst: Astrid Hagen