Musikal

   

 

Dette er Musikal

Drømmer du om å ha scenen som arbeidsplass? Hos oss får du mulighet til å leve ut drømmen sammen med andre som elsker musikal!  

I arbeidet frem mot vårens store hovedproduksjon, blir du utfordret innen musikal sine tre hoveddisipliner: Sang, dans og skuespill.  Du får også lære deg teaterproduksjon, sminke, kostyme, lyd, lys og scenografi. 

Du møter engasjerte og faglig sterke lærere, som er opptatt av trygge læringsrammer og et godt klassemiljø. Vi ønsker at du i løpet av året skal bli trygg både foran og bak scenen, og bli godt rustet til å kunne søke videre på høyere utdanning innenfor fagfeltet.

Du får selvstendige prosjektperioder med faglig veiledning. Her kan dere selv velge hva dere vil fordype dere i og hva som skal bli resultatet av prosessen. 

Gjennom året har vi flere prosjekter og visninger og mot slutten av året får du mulighet til å jobbe med alle fagområdene i vår store vårproduksjon. 

Vi har skolens store hovedscene som klasserom, i tillegg til speilsal, scenografi-verksted, og backstageområde med både systue og sminkerom.

Søk skoleplass

Hva lærer du på Musikal?

 • Ensemble og korsang
 • Musikaldans 
 • Grunnleggende danseteknikk
 • Formidling av sang og tekst 
 • Skuespillteknikk
 • Forestillingsarbeid 
 • Auditionteknikk 
 • Masterclass

Studieturer

Workshop-tur

På høsten reiser vi til Gulsrud Leirsted ved vakre Tyrifjorden. 
Her jobber vi med høstproduksjonen og koser oss sammen med bål og allsang!

London

Etter jul drar vi til musikalenes hjemby LONDON! For å hente inspirasjon og få faglig påfyll. Vi ser tre musikaler og har en workshop på Pineapple studios med artist fra West End.

Oslo som klasserom

Vi ligger kun en time fra Oslo, og bruker derfor ofte hovedstaden som klasserom. Vi besøker de store scenene, ser teateroppsetninger, samt møter artistene og andre i bransjen. Vi besøker også noen av skolene som tilbyr utdanning innenfor scenefag.

Fire elever i sminkerommet før en forestilling. De - Klikk for stort bildeEt stille øyeblikk i sminken før forestilling. Skjalg

   

Hva slags utstyr er det på skolen?

 • Regionens mest moderne scene, med profesjonelt lyd- og lysanlegg
 • Scenografiverksted
 • Systue
 • Sminkerom
 • Bandrom
 • Dansesal
 • Øvingsrom
 • Kostymelager
 • Rekvisittlager

Bli kjent med Sara fra Musikal

 

Spørsmål og svar om Musikal

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om denne linjen:

 

Elev i dansesalen under en danseøvelse. Hun smiler. - Klikk for stort bildeGod stemning på danseøving. Skjalg

     

 

    

Gøril Fauske

Lærer for Musikal

Kreativ, engasjert og lite selvhøytidelig! Gøril utfordrer elevene til å strekke seg ut av komfortsonen, og jobber med at eleven skal knytte rollen til sitt eget liv, og tro på det de spiller ut på scenen.

Faglig bakgrunn

Musikalartist og -dans Bårdar Akademiet, Bachelor i Idrett, Friluftsliv og Folkehelse ved Høgskolen i Oslo, årstudium Fysisk aktivitet og funksjonshemning fra Norges Idrettshøgskole. Dessuten: Musikal på Ringerike folkehøgskole!

Tidligere yrkeserfaring

Korist ulike TV-oppdrag, deltager i  "Det store korslaget" Benedicte Adrians kor, cabaretgruppen "Fløyel", rideguide, selger hos Anton Høyfjellsutstyr, fire år som idrettspedagog i barnehage, 2 år som lærer på Multisport, Ringerike folkehøgskole.

Undervisningsfag

Musikal, valgfagene helsedans og riding.

Margareth Wiik-Forsmo, musikal-lærer - Klikk for stort bilde

     

 

  

Margareth Wiik Fosmo

Lærer for Musikal og Dans

Faglig bakgrunn

Bachelor i musikkteater fra Høyskolen Kristiania (tidligere Musikkteaterhøgskolen). Har undervist i dans og musikal i Oslo og Hønefoss i flere år før hun startet på Ringerike folkehøgskole. I 2019 førte hun Dansekompaniet fra Hønefoss til finalen i Norske Talenter med to gullknapper sammen med lærer i dans, Therese.

Margareth har også en bachelor i fysioterapi fra Oslo Met.

Undervisningsfag

Linjefagene Musikal og Dans, valgfaget release & relax.

Kjetil Hallre Hareide, musikklærer. - Klikk for stort bilde

Lærer for Utøvende Musikk og Musikal

Utøvende musiker

Trommeslager, låtskriver og sanger i Liverpool, London og Madrid. Kjetils band var signert med Warner Publishing og han har mange utgivelser bak seg med bl.a. nominasjoner til spansk Goya, Berlin Music Video Awards og Victor Greenberg Jazz Award. Han har også gitt ut soloalbum.

Faglig bakgrunn

3-årig utøvende musikkbachelor fra LIPA, Folkehøgskolepedagogikk og mastergradskurs i ledelse fra USN. Musikklærer i mange år fra flere skolesystemer og for alle aldre.

Kjetil leder også “Kurs for Nye Lærere” for Folkehøgskoleforbundet, sitter i Styret der, og skriver fast spalte om pedagogikk i magasinet Folkehøgskolen.

Undervisningsfag

Musikal, Utøvende Musikk, skolekor, tematimer, valgfaget Brasiliansk jiu-jitsu, fellesfaget Aktuelt.

Til toppen