Fra venstre: prorektor ved Fagskolen i Viken Nils Ivar Pedersen, Håvard Fossbakken fra Kongsberg kommune, fylkesordfører i Buskerud Tore Opdahl Hansen, rektor ved Fagskolen i Viken Eirik Hågensen og rektor ved Universitetet i Sør-Øst Norge Pia Cecilie Bing-Jonsson.
Fagskolen i Viken
Fagskolen i Vikens studiested på Kongsberg har opplevd stor etterspørsel og en formidabel vekst de siste årene. I høst startet 570 nye studenter her, og totalt er hele 1500 studenter tilknyttet studiestedet.
Nå har fagskolen endelig kunnet flytte inn i større, nytilpassede lokaler. Alle ansatte og store deler av studentaktiviteten er dermed blitt samlet i 6. etasje på Krona i Kongsberg.
- Norges største offentlige fagskole høyere yrkesfaglig utdanning
- Har 2500 studenter, hvorav 1500 er tilknyttet studiested Kongsberg
- Fagskolen i Viken eies og finansieres av Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommune
Fylkeskommunen satser på høyere yrkesfaglig utdanning
Fylkesordfører Tore Opdal Hansen deltok med snorklipping og tale.
Fagskolen i Viken
Buskerud fylkeskommune har bidratt med økonomisk støtte til prosjektet. 18. september var det offisiell åpning der fylkesordfører deltok.
– Høyere yrkesfaglig utdanning er vesentlig for å løse kompetansebehovene i samfunnet.
– Vi ønsker å satse på fagskolen, sa Tore Opdal Hansen.
De nye lokalene er blant annet finansiert med midler fra et vekstfond gitt av tidligere Buskerud fylkeskommune. I tillegg vedtok fylkestinget i nye Buskerud en tilleggsbevilgning på 5 millioner kroner i juni i år.
Krona: Et viktig studiested
Det var en stolt prorektor som ønsket velkommen i nye og større lokaler.
– De nye lokalene legger til rette for et enda bedre arbeidsmiljø, ytterligere pedagogisk samhandling og videre utvikling av skolen vår, forteller Nils Ivar Pedersen.
– Vi er svært stolte av at Fagskolen i Viken bidrar til at Krona lever opp til sin status som Kongsbergs arena for høyere utdanning og kompetanse.
Ledende på etter- og videreutdanning
Fagskolen i Viken er ledende på etter- og videreutdanning i sektoren. I tett samarbeid med arbeidslivet utvikles nye bransjeprogram og kortere studieløp, noe som har bidratt til den store veksten.
Samtidig har det vært avgjørende at Buskerud fylkeskommune har vist en vilje til å prioritere fagskolen, selv i en økonomisk krevende tid, forteller prorektor Nils Ivar Pedersen.
Flere studieplasser krever større lokaler
Arealbehovet for fagskolen har endret seg mye på ti år. Fagskolen, den gang Fagskolen Tinius Olsen, flyttet inn på Krona i 2015 med rundt 250 studenter og 25 ansatte. Nesten ti år senere har Fagskolen i Viken, studiested Kongsberg, vokst til å huse mer enn 1500 studenter og i underkant av 100 ansatte.
Driften har også endret seg fra å være i all hovedsak stedsbaserte studier med fast plass i Kongsberg, til at det nå er 1200 studenter som deltar på nettstudier med samlinger.
Sentralt for utviklingen i Kongsberg
Fagskolen i Viken jobber tett med arbeidslivet i Kongsberg for å utvikle studier som møter behovene til den stadig voksende industrien, som mange av fagskolens studenter skal inn i, eller kommer fra.
– Vi ønsker å sørge for at Kongsberg er en attraktiv plass å utdanne seg, jobbe og leve i, sier prorektor Nils Ivar Pedersen.