Rekorddeltakelse på årets vinterleir for utviklingshemmede

Buskerud fylkeskommune ønsker velkommen til den 36. vinterleiren på Storefjell.

Buskerud fylkeskommune ønsker velkommen til vinterleiren på Storefjell. Vi gjør vårt ytterste for at alle, uansett forutsetninger, skal få noen fine og trygge dager med spennende vinteropplevelser. Buskerud fylkeskommune

Vinterleiren er tilrettelagt for personer med utviklingshemming og arrangeres 17. - 21. mars. Leieren arrangeres også i år på Storefjell Resort hotell på Golsfjellet.

– I år er det rekorddeltakelse! 140 deltakere som til sammen har med seg 160 ledsagere. I tillegg er 68 personer med på å organisere aktivitetene. Dette blir bra! sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen som foretar den offisielle åpningen søndag kveld.

Det er Buskerud fylkeskommune som står bak arrangementet. Studenter fra Norges Idrettshøgskole, elever fra friluftsliv på Hallingdal folkehøgskule og musikkelever fra Ringerike folkehøgskole hjelper til.

Bilde av Tore Opdal Hansen vinter - Klikk for stort bilde Privat

Uforglemmelig opplevelse

– Uten alle disse gode hjelperne hadde det ikke vært mulig for Buskerud fylkeskommune å stå som arrangør av Vinterleiren, understreker fylkesordføreren.

– Sammen skal vi alle være med på å gjøre den 36. vinterleiren til en uforglemmelig opplevelse med masse aktiviteter og gøy i dagene som kommer, fortsetter han.

Vi vil gjøre vårt ytterste for at alle, uansett forutsetninger, skal få noen fine og trygge dager med spennende vinteropplevelser.

Aktive dager i fjellet

Noen av aktivitetene som tilbys er friluftsaktiviteter som hundekjøring, aking, klatring, langrenn, alpint, aktivitetsløype, lysvandring i vintermørket, fjellturer, hugge ved, snøscooter, leiker og konkurranser.

Inne blir det dans og musikk, show, nydelig mat, afterski, diverse spill og mye mer.

– På vinterleiren er kanskje det viktigste av alt å være sammen om de mange fine aktivitetsopplevelsene, sier Opdal Hansen.

– Viktig at alle føler seg inkludert

Det er mange mennesker som er samlet, og det er viktig for fylkeskommunen at alle føler seg inkludert og har det bra. 

– Vi har en stor stab med frivillige, studenter og elever som sammen med ledsagere skal skape en trygg og støttende atmosfære, fortsetter fylkesordføreren.

– En atmosfære som vi håper fører til at deltakerne utfordrer seg selv til å gjøre aktiviteter som de ikke har prøvd før. Kanskje vil de oppleve ting som gjør at de får en ny hobby når de kommer hjem? avslutter fylkesordfører Tore Opdal Hansen.