Skoler og tannklinikker åpner som normalt fra tirsdag

Fylkeskommunen legger opp til vanlig drift av skoler og tannklinikker fra tirsdag 23. januar. Situasjonen på veinettet er i bedring, og kollektivselskapet Brakar gjenopptar gradvis sin normale drift i løpet av mandagen.

Gul buss i fart på vei ved Drammenselva. Snødekket bylandska - Klikk for stort bildeKollektivselskapet Brakar planlegger å være i normalt drift i løpet av mandag ettermiddag. Ilona Stelzl/Brakar

– Vi har vært gjennom noen krevende dager der, der vi grunnet oransje farevarsel så oss nødt til å stenge videregående skoler, skoletransport og tannklinikker for ordinær drift. Nå ser situasjonen ut til å normalisere seg, slik at vanlig drift kan gjenopptas fra i morgen tirsdag, sier Jan Sivert Jøsendal, fylkeskommunedirektør i Buskerud fylkeskommune. 

Det betyr at de videregående skolene kan gjennomføre skoledagen som vanlig fra tirsdag 23. januar, og tannklinikkene kan ta imot sine pasienter. 

Fylkeskommunen understreker likevel at alle må kjøre etter vei- og føreforhold, da det fortsatt kan være glatt, særlig på mindre trafikkerte veier. 

Enkelte steder kan det også være problemer med vann i veibanen.

Takker for hjelpen

– Vi har hatt full veiberedskap gjennom helgen, og jeg vil benytte anledningen til å takke entreprenørene våre, som har stått på natt og dag det siste døgnet for å holde veiene åpne. Mye takket være deres innsats, og publikum som har fulgt oppfordringen om å la bilen stå, har denne situasjonen gått bedre enn fryktet. Vi er glad for at det ikke er meldt om alvorlige hendelser så langt, sier Jøsendal.

Kollektivtrafikk 

Kollektivselskapet Brakar vurderer situasjonen fortløpende, og gjenopptar normal drift der det lar seg gjøre mandag. Publikum bes følge med på brakar.no for oppdatert informasjon.

Skoleskyssen er som kjent avlyst i dag, mandag 22. januar, men vil gå som planlagt fra tirsdag 23. januar.