Kutt i busstilbudet i Buskerud: Slik blir endringene

Hovedutvalget for samferdsel vedtok tirsdag 9.april posisjonens forslag til  kutt i rutetilbudet for buss i Buskerud. Forslaget innebærer større og mindre kutt i busstilbudet i hele fylket, men opprettholder et rushtidstilbud på linje 169 og tilskudd til Hallingbussen. 

Bilde av busser - Klikk for stort bilde Marcus Pasveer / Brakar

Forslaget var enstemmig.

Mange av utvalgets medlemmer hadde tegnet seg på talelisten, og både representanter fra posisjonen og opposisjonen ga klart uttrykk for at dette er en utrolig krevende og vanskelig sak. 

– Nå har vi vedtatt å redusere busstilbudet med 10 prosent, og det kommer til å merkes i hele fylket. Jeg er glad for at vi har fått til et enstemmig vedtak som vi kan stå i, men ikke særlig glad for utfallet.  

– Selv om vi redder noen ruter så er det et lite plaster på såret, sier Christopher Amundsen Wand, leder av hovedutvalget for samferdsel, etter behandlingen i hovedutvalget. 

Dette er vedtaket

Slik blir endringene i busstilbudet

Endringene i rutetilbudet vil skje fra og med sommersesongen og ut 2024. 

Stort engasjement

De varslede kuttene i busstilbudet i fylket har skapt et stort engasjement. Både politikere og administrasjonen er blitt kontaktet med både spørsmål og forslag til løsninger.