Åssiden er akkreditert Erasmus-skole!

Vi styrker vår internasjonale profil og får større tilgang til internasjonale prosjekter!

Åssiden vgs. styrker den internasjonale satsninga. Etter en omfattende søknadsprosess har vi nå fått akkreditering som Erasmus-skole! Det åpner for bedre tilgang til mange spennende internasjonale prosjekter. 

Jubler for akkreditering. Internasjonal koordinator Ana Laura Sieder(t.v.) og rektor Ann-Mari Henriksen er glade for skolens Erasmus-akkreditering.

Internasjonalt preg på yrkesfag

-Akkrediteringen gjelder yrkesfag. Mange av skolens yrkesfag er internasjonale av natur. For eksempel er både frisør- og matbransjen preget av internasjonale trender, IT- og mediefagene må henge med på ny teknologi, mens bil- og industribransjen har mange føringer fra de store internasjonale aktørene.  Derfor bør internasjonale samarbeid være en naturlig del av mange yrkesfag, sier Åssidens internasjonale koordinator Ana Laura Sieder. 

Stor læringseffekt og minner for livet

Hun er glad for at den internasjonale satsningen på skolen styrkes. De siste årene har hun vært igangsetter for mange internasjonale prosjekter, som har gitt elever og ansatte mulighet til å samarbeide med skoler fra blant annet Tyrkia, Slovenia, Italia, Spania, Tsjekkia og Nord-Makedonia.  -Deltakerne har stor læringseffekt, både når det gjelder språk- og interkulturell kompetanse. Mange elever sier at internasjonaliseringen har gitt dem minner for livet og at reisen de deltok på var det beste som har skjedd i løpet av skoleløpet, fortsetter Sieder. 

Akkrediteringen varer i tre år, frem til 2027.  -Allerede har kolleger fra flere avdelinger meldt interesse for mobiliteter, jobbskygging og kurs i utlandet, sier Sieder. 

Her kan du lese litt om de internasjonale prosjektene Åssiden vgs allerede har gjennomført