28. november - Gratis kurs for håndverkere om energitiltak i eldre bygg

Akershus bygningsvernsenter og Buskerud bygningsvernsenter arrangerer kurs om energitiltak i eldre bygg i samarbeid med Fortidsminneforeningen og Eeffy. Målgruppa er håndverkere i Viken. 

Christer Stenby, Bygg og Bevar

Vi tar for oss typiske problemstillinger knyttet til energitiltak og varmetap i eldre bygg før 1960, samt bygningsfysikk og ulike typer isolasjon. Dette kurset er for håndverkere som ønsker å få kunnskap om hvordan du gjennomfører energitiltak i eldre bygg og hvilke råd du skal gi til huseiere.

 

Del 1: Tirsdag 28. november kl. 18-20 (digitalt)

Gjennomgang av bygningsfysikk, vurdering av energitiltak i eldre bygg, isolasjon og ulike oppvarmingskilder, effekt/energigevinst og eksempler. Kurset avholdes digitalt på Teams – lenke sendes ut til påmeldte i forkant av seminaret. Åpent for alle. Kursholdere: Ola Fjeldheim (Fortidsminneforeningen) og Glen Lesaca (Eeffy).

Program

18:00  Velkommen v/Ona Flindall, Akershus bygningsvernsenter, og Linn Marie Krogsrud, Buskerud bygningsvernsenter

18:05  Bygningsfysikk – hvordan er eldre bygg konstruert? Glen Lesaca, EEfy

18:50  Beinstrekk

19:00  Vurdering av tiltak i eldre bygg – hvilke råd bør du som håndverker gi og hva har størst effekt/energigevinst for huseier?  v/Ola Fjeldheim, Fortidsminneforeningen

19.30: Effekten av ulike oppvarmingskilder med eksempler fra Energiportalen, v/Glen Lesaca, Eeffy

19:50    Spørsmål og diskusjon

 

Del 2: 4./5./8. desember kl. 14-16

Vi gjennomfører tre kursbefaringer rundt om i Viken. Deltakerne skal vurdere et eldre bygg og foreslå aktuelle energitiltak. OBS: kun 10 plasser per befaring! Huk av for hvilken befaring du ønsker å delta på i påmeldingsskjemaet. Påmelding er bindende. Kursholder: Ona Flindall (Akershus bygningsvernsenter)                   

4. desember: Befaring i Sørum, Lillestrøm kommune

5. desember: Befaring i Gressvik, Fredrikstad kommune

8. desember: Befaring i Vestfossen, Øvre Eiker kommune

 

PÅMELDINGSSKJEMA HÅNDVERKERKURS

 

Ta kontakt med linnkr@viken.no dersom du har spørsmål! 

 

Kurset er del av en større satsning på ENØK i regi av Viken fylkeskommune v/avdeling for kulturarv. Akershus bygningsvernsenter, Buskerud bygningsvernsenter, Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Murbyen Oslo tilbyr gratis energirådgivning og kurs. Satsningen er finansiert av fylkesråd for plan, klima og miljø og avdeling for kulturarv i Viken fylkeskommune.