Aktuelt

Elever i 10.klasse med foresatte inviteres til åpen kveld i Kongsberg Teknologipark 14.november

Kongsberg Kompetansesenter for Yrkesfag (KKY) sammen med K-tech inviterer elever i 10. klasse med foresatte til åpen kveld i Kongsberg Teknologipark.

Besøk av utdanningskomiteen i Viken

Kongsberg Videregående skole var vertskap for Utdanningskomiteen i Viken, mandag 31. oktober og tirsdag 1. november.

Forberedelser til EM i skogbruksferdigheter på Kongsberg videregående skole mai/juni 2023

Norge og Kongsberg videregående skole er tildelt EM i skogbruksferdigheter. Medlemslandene i unionen European Student Championship in Forestry Skills (ESCFS) vedtok på møte i september å tildele Norge arrangementet.

Realfagsutveksling mellom Kongsberg vgs og Schola Humanitas i Litvinov, Tsjekkia

Den årvisse utvekslingen av realfagselever i vg3 er i gang igjen etter pandemien. Tsjekkerne var igjennom et innholdsrikt program i løpet av de tre dagene de var i Kongsberg. Temaet var vann som ressurs, og spente fra historisk bruk i gruvene til produksjon av elektrisitet i nyere tid.  

Ønsker du å stå på lokal venteliste?

Her er informasjon for deg som står på venteliste ved Kongsberg videregående skole eller ønsker å registrere deg på lokal venteliste.

Åpning av nye verksted og klasserom på Elektrofag

Da har vi hatt en høytidelig åpning av de nye elektroverkstedene og klasserommene. Alle elevene ble samlet i kantina for taler og boller og saft. Avisen Laagendalsposten kom og lagde reportasje. Etterpå var det omvisning rundt i de nye lokalene til elektro

Oppretter ekstra klasse til bygg- og anleggsteknikk

Det er behov for mer arbeidskraft i bygg- og anleggsbransjen. Ved Kongsberg videregående skole utvides tilbudet allerede til høsten. En vinn-vinn-situasjon for bransje og ungdommer, mener fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus (Ap).

Kongsberg vgs. har blitt en universitetsskole!

  Mandag 9.mai ble avtalen med Kongsberg vgs. og Universitetet i Sørøst-Norge underskrevet. Signeringsfesten ble avholdt på undervisningsbygget Maren Handler. 

Arbeidet med tilbygget går framover

Forrige uke kunne arbeiderne hos Bache Stor-Oslo feire med Kranselagskake. Tilbygget til undervisningssted Tinius Olsen, har endelig fått tett tak.

Teknologiuka

Takk til våre lærere Inga Hanne Dokka, Tom Andre Hansen og Wegard Skistad. De har sammen med sine elever i fysikk samt teknologi og forskningslære skapt masse entusiasme og villig lært bort masse god kunnskap til over 400 elever i 8. klasse og nesten 300 elever i 2. klasse i Kongsberg kommune.