Solveig Cross (til venstre) og Cecilie Langfoss synes det er spennende og lærerikt å jobbe med teater.Solveig Cross er elev i 2MDC og forteller: Elektra er en gresk historie skrevet av den antikke dramatikeren Sofokles, og historien ligner veldig på Hamlet. I Elektra historien blir faren hennes drept og Elektra blir drevet av en sterk hevnlyst for å gjøre faren rett i døden. Siden vi skal lære mest mulig som dramaelever om de ulike tidsepokene innenfor teaterhistorie skrev Stig Aspli- læreren vår og regissør - om stykket og flettet inn et gresk antikk kor som forteller Hamlet om farens død og pålegger henne hevnens krav, istedenfor at spøkelset til Hamlets far forteller det selv.
Stig skrev også om stykket til å bli en “girl-power” forestilling, og derfor er Hamlet Elektra en kvinne. Hamlet blir Hamlet Elektra eller Elektra etter hun blir pålagt hevnens krav om å straffe onkelen for det han har gjort.
- Dette har vi jobbet med siden starten av skoleåret, og vi fikk manus og roller samtidig som vi fant ut hva vi skulle spille. Vi har lært kjempe masse, og utfordret oss selv mye.
Vi har lært hvordan vi skal finne de stygge, triste og vanskelige følelsene i dypet av oss selv og trekke det fram til å bruke det på scenen. Dette er veldig krevende arbeid.
Som klasse tok vi et eget frivillig initiativ til å dra til Oslo og se Hamlet på Nasjonalteateret. Dette var en veldig fin ting for klassemiljøet vårt. Vi gjorde en hel ettermiddag ut av det, hvor vi tok toget sammen, spiste ute og dro på forestilling.
Hamlet har vært ekstremt krevende og hardt arbeid, og det er noe klassen vår har jobbet grundig og mye med. Vi har så og si levd og bodd oppå hverandre i to uker, men det har virkelig styrket klassemiljøet vårt, og vi har blitt enda mer sammensveiset.