Studiespesialisering med toppidrett håndball eller toppidrett andre idretter

Vil du kombinere mulighetene for studiekompetanse med å dyrke din idrett på videregående skole? Har du ambisjoner hjelper vi deg gjerne et stykke på vei

Er du elev på studiespesialisering kan du velge programfaget toppidrett håndball eller toppidrett andre idretter og samtidig velge fordypning innenfor realfag eller samfunnsfag.

Illustrasjonsbilde T. Tandberg

For å søke på toppidrett må du være en aktiv utøver på et relativt høyt nivå. 

For andre idretter enn håndball må din trener ha idrettsfaglig kompetanse og være villig til å samarbeide med skolens idrettspedagog.

Programfag toppidrett andre idretter er fortrinnsvis rettet mot utøvere i individuelle idretter. 

Du må sende inn et Ekstra søknadsskjema for programfaget toppidrett før 1. mars. 

Skoleuken er 4 timer lenger enn vanlig studiespesialisering på Vg1. I Vg2 og Vg3 kan fagene toppidrett håndball og toppidrett andre idretter, være en del av ordinært timetall, som et av de valgbare programfagene. Du kan da samtidig kunne velge fordypning innen realfag, som gir mange muligheter for videre studier.

Om toppidrett håndball: 

I håndballgruppen vår er det spillere representert fra de fleste klubbene i distriktet. Vi legger vekt på å utvikle den enkelte håndballspillers tekniske, taktiske og fysiske egenskaper slik at du kan legge grunnlag for en god håndballkarriere. Alle elever blir fulgt tett opp, uansett om det gjelder håndballrelaterte situasjoner eller spørsmål om detaljerte styrkeplaner. Vi tilbyr tett samarbeid med spillernes klubber for å følge opp belastning og treningsfokus.

Lærer og trener for håndballgruppa er Richard Ege og Glenn Solberg. Undervisningen foregår i Reistad Arena rett nedenfor skolen. Her har man tilgang på en hel håndballflate, styrkerom og klasserom.

Trener Glenn Solberg er også landslagstrener for Sverige. S.A/St. Hallvard vgs
Tidligere elev på toppidrett håndball Tuva Pharo spiller nå for Vipers-Kristiansand. Privat

Om toppidrett - andre idretter: 

Programfag toppidrett andre idretter er fortrinnsvis rettet mot utøvere i individuelle idretter. Her får elevene god oppfølging i sin individuelle idrett av mangeårig trener og  idrettspedagog Bjørn Bogsti. Bjørn har trenererfaring på både lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. 

Tidligere elev på toppidrett Ulrik Pharo, er nå på ro-teamet til Harvard i USA.

Det er fokus på basistrening, forholdet mellom belastning og restitusjon, samt innlæring av treningsformer for å sikre systematisk og målrettet utvikling. Det legges også opp til egentrening i egen idrett og samarbeid med elevens egen trener. Skolen tilpasser etter behov.  

Ta kontakt med avdelingsleder om du har spørsmål om din idrett og former for samarbeid (se kontaktinfo nederst på siden).

I år har vi for eksempel elever fra idrettene turn, dans, ridning, friidrett og ski representert i programfaget.

Undervisningen foregår i Reistad Arena rett nedenfor skolen. Her har man tilgang på hallflater, styrkerom og klasserom.

Studiespesialisering:

Programfag toppidrett håndball og toppidrett andre idretter, tilbys i Vg1, Vg2 og Vg3

Idrettsfag:

Programfag toppidrett andre idretter, tilbys i Vg1, Vg2 og Vg3.

Programfag toppidrett håndball tilbys i Vg1 og Vg2 hvis det er plass.

 

Slik søker du på vigo.no: Velg utdanningsprogram studiespesialisering.

 

 

  

 

Husk altså et ekstra søknadsskjema innen 1. mars.

For å søke må du være aktiv utøver. Elever blir tatt inn på grunnlag av karakterer. I tillegg må du ha hatt 2. fremmedspråk i 10. trinn.