Rørt kunstner: – Stor opplevelse å få med oldefar

Markerte utsmykkingen «Serenade» med musikk i fylkestingssalen.

Kvinne viser fram kunst i fykestingssalen - Klikk for stort bildeUnder markeringen mandag ble Kristin Lindbergs oldefar, komponist Ole Olsens pianostykke «Serenade», fremført i fylkestingssalen. – Det var veldig rørende, sier Lindberg. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

Mandag formiddag var det høytidelig markering av billedkunstner Kristin Lindbergs utsmykning «Serenade» i fylkestingssalen.

Tittelen «Serenade» spiller på Lindbergs oldefar, komponist Ole Olsens, pianostykke med samme navn. Og i forbindelse med markeringen ble stykket fremført foran politikerne i fylkesutvalget.

– Det er en stor opplevelse å få med oldefar inn på dette her. Kunst handler om det samme, det handler om å treffe og kommunisere med andre mennesker, og det føler jeg at jeg har fått til med dette kunstverket, sier Kristin Lindberg fra Krødsherad.

Kunst handler om å treffe og kommunisere med andre mennesker.

Verket er montert opp og pryder fondveggen i fylkestingssalen i Drammen.

– Det er jo helt spesielt å få utsmykke Buskeruds storstue, det er en glede - jeg er helt overveldet, fortsetter hun.

Kvinne spiller piano - Klikk for stort bildeMonica Tomescu-Rohde fra Drammen fremførte pianostykket i fylkestingssalen. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

Hvordan var det å høre fremføringen av pianostykket?

– Det var veldig rørende og veldig annerledes enn jeg har hørt det før. Det var en lett, morsom og strålende tolkning, sier hun.

– Fylkestingssalen er en høytidelig og en viktig møteplass som brukes av mange, og det er veldig flott å ha dette kunstverket her hos oss, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen (H).

En av Buskeruds fremste billedkunstnere

Kristin Lindberg bor og arbeider på Søndre Green Gård i Krødsherad og er en av Buskeruds fremste billedkunstnere og kunsthåndverkere.

Ordfører i Krødsherad,  Andreas Kagiavas Torp (H), hadde tatt turen ned til fylkeshuset, og med seg hadde han en helt spesiell gave.

–  Kristins kunst må sees flere steder, vi er veldig stolte av henne og tenker at det er en hyggelig gest å gi dette bildet til fylkeskommunen, sier han.

Hva tenker du om at verket «Serenade» nå henger i fylkestingssalen?

– Det er helt fantastisk, det er et fint og iøynefallende kunstverk, sier ordføreren fra Krødsherad.

Bilde av tre mennesker som ser i kamera. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Tore Opdal Hansen tok imot gaven som er et bilde laget av kustneren Kristin Lindberg. Til høyre står ordfører i Krødsherad, Andreas Kagaivas Torp. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

25 håndbroderte kvadrater

Verket «Serenade» er en frise som består av 25 håndbroderte kvadrater, montert på en seks meter lang og en meter høy plate.

Platen er trukket med rødt stoff i ulldamask og platen er montert fire centimeter ut fra veggen. Hvert kvadrat er i én farge og fylt med små sting, brodert i forskjellige retninger. 

Tidligere hang det et Buskerudkart i keramikk som viste frem fylkets kommuner. Kartet er nå til restaurering og kommer etter planen hjem til en ny plassering i fylkeshuset etter påske.