Utsmykkingen «Serenade» pryder nå fylkestingssalen

Billedkunstner Kristin Lindberg fra Krødsherad har laget utsmykkingen.  – «Serenade» er en hyllest til Buskerud fylke og våre folkevalgte.

Bilde av tekstilkunst i fylkeshuset i Drammen - Klikk for stort bildeEn serenade er et ønske om å gjøre ære på noe eller noen. For Lindberg ble det en hyllest til Buskerud fylke og våre folkevalgte. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune


– Tittelen «Serenade» henspeiler på min oldefars, komponist Ole Olsens, pianostykke med samme navn. Musikkstykket er vakkert og lekende, med store variasjoner som byr på overraskelser, forklarer kunstneren Kristin Lindberg fra Krødsherad.

Bilde av Kristin Lindberg - Klikk for stort bilde Privat

Verket er nå montert opp og pryder fondveggen i fylkestingssalen i Drammen.

– En serenade er et ønske om å gjøre ære på noe eller noen. For meg ble det en hyllest til Buskerud fylke og våre folkevalgte, fortsetter hun.

Det var i mars 2023 at fire kunstnere fra Buskerud ble invitert til en konkurranse om å utsmykke fondveggen i  fylkestingssalen i fylkeshuset i Drammen. I slutten av april ble Lindberg valgt til oppdraget.

Fylkestingssalen ble pusset opp i forbindelse med overgangen fra Viken tilbake til Buskerud. 

Utsmykkingen skal være et sted å hvile øynene og samtidig  utstråle positivitet og energi.

Verket «Serenade» er en frise som består av 25 håndbroderte kvadrater, montert på en seks meter lang og en meter høy plate. 

Platen er trukket med rødt stoff i ulldamask og platen er montert fire centimeter ut fra veggen. Hvert kvadrat er i én farge og fylt med små sting, brodert i forskjellige retninger. 

– Broderiteknikken, sammen med tråd i gull, sølv og viskose, får fargen til og brytes ulikt i lyset. Slik oppstår bevegelse og lysspill i flaten, sier hun.

– Mitt mål har vært å gi en vakkert visuell opplevelse. Utsmykkingen skal være et sted å hvile øynene og samtidig utstråle positivitet og energi, avslutter Kristin Lindberg.

Bilde av utsmykking fylkestingssalen i Drammen - Klikk for stort bilde Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune