Matfylket Buskerud på Norges største matmesse

Den nye satsingen Matfylket Buskerud stiller med lokalmat og -drikke fra fylket på Norges største matmesse i Lillestrøm 18-20. mars. 

Kvinne bærer kurv med grønnsaker.  - Klikk for stort bildeMatfylket Buskerud er rikt og variert. Her fra Nerol Gard i Hol. Paul Lockhart

UMAMI 2025 er den største arenaen for alle som jobber med mat og drikke i Norge, og 18 – 20 mars på NOVA Spektrum i Lillestrøm har Matfylket Buskerud egen stand. UMAMI 2025 blir kick-off for videre arbeid med Matfylket Buskerud.

Buskerud fylkeskommune er opptatt av rekruttering til matfagene, og på standen vår møter du dyktige kokkeelever fra Gol videregående skole. Hallingdal Opplæringskontor (HOPP) ved Terje Simonsen tilrettelegger og leder elevens deltakelse i forberedelsene og i gjennomføringen på messa. Deltakelsen på UMAMI skal inspirere flere elever til å søke og gjennomføre utdanning i restaurant og matfag og tydeliggjøre at kjøkkenet er en del av en hel verdikjede fra jord til bord.

I front for elever, produsenter, spennende smaksprøver og matglade Buskerud-folk, møter du Christopher Sjuve fra Lier – kokk, bonde og engasjert matformidler. Christopher bor på en gård i Lier – midt i matfatet. «Jeg gleder meg til å vise fram Buskerud fra smørsida» sier Christopher.

Elever kokkelerer.  - Klikk for stort bildeKokkeelever ved Gol Videregående Skole tilbereder smaksprøver til UMAMI. Gol vgs/Terje Simonsen

Aktiv regional rolle

Med satsingen «Matfylket Buskerud» skal fylkeskommunen ta en aktiv regional rolle for å øke verdiskapingen fra fylkets lokalmatprodukter og råvarer. Den 19. mars er fylkesordfører Tore Opdal Hansen vert for 16 personer som besøker standen og til lunsj på dekket langbord. Dette er personer som er viktige for arbeidet med å løfte Matfylket Buskerud og satsingen på lokalmat og -drikke i fylket.

Les mer om satsingen Matfylket Buskerud

Rik variasjon av lokalmat og -drikke

Matfylket Buskerud strekker seg fra Drammensfjorden til Hallingskarvet og har en rik variasjon av råvarer og lokalmatprodukter. Jordsmonnet og solrike dager ved Drammensfjorden er perfekt for frukt, bær og grønnsaker, mens fjellandbruket legger til rette for sau og ku på utmarksbeite og ost i verdensklasse. Vi har også mye skog med vilt, kornprodusenter med egen mølle, og alt fra hjortekjøtt til bakst på gamle kornsorter er tilgjengelig i fylket.

Illustrasjonen viser eksempler på ulike typer matproduksjon i fylket. - Klikk for stort bildeIllustrasjon: Matfylket Buskerud

På standen på UMAMI får alle besøkende en smakebit på noe av det flotte utvalget av råvarer Buskerud har å by på i fire utvalgte smaksprøver:

  • Buskerud året rundt 
    Crispysalat med rødbeter, chevre, surdeigskrutonger og blomster
  • Buskerud FrikaKje
    Frikasse med kje
  • En skål for Buskerud
    Honningglassert lammeribbe med potetsalat og blomster
  • Ertelysten i Buskerud
    Speket hjortehjerte med erteremulade og flatbrød
  • Buskerud-mocktail “Ta det isi”
    Mocktail med rabarbra, kirsebær, solbær, mynte og epleisbiter

På standen på UMAMI vil også flere av Buskeruds dyktige produsenter være til stede med sine egne smaksprøver

Les mer om smaksprøvene og produsentene her