Matfylket Buskerud er rikt og variert. Her fra Nerol Gard i Hol.
Paul Lockhart
UMAMI 2025 er den største arenaen for alle som jobber med mat og drikke i Norge, og 18 – 20 mars på NOVA Spektrum i Lillestrøm har Matfylket Buskerud egen stand. UMAMI 2025 blir kick-off for videre arbeid med Matfylket Buskerud.
Buskerud fylkeskommune er opptatt av rekruttering til matfagene, og på standen vår møter du dyktige kokkeelever fra Gol videregående skole. Hallingdal Opplæringskontor (HOPP) ved Terje Simonsen tilrettelegger og leder elevens deltakelse i forberedelsene og i gjennomføringen på messa. Deltakelsen på UMAMI skal inspirere flere elever til å søke og gjennomføre utdanning i restaurant og matfag og tydeliggjøre at kjøkkenet er en del av en hel verdikjede fra jord til bord.
I front for elever, produsenter, spennende smaksprøver og matglade Buskerud-folk, møter du Christopher Sjuve fra Lier – kokk, bonde og engasjert matformidler. Christopher bor på en gård i Lier – midt i matfatet. «Jeg gleder meg til å vise fram Buskerud fra smørsida» sier Christopher.
Kokkeelever ved Gol Videregående Skole tilbereder smaksprøver til UMAMI.
Gol vgs/Terje Simonsen
Aktiv regional rolle
Med satsingen «Matfylket Buskerud» skal fylkeskommunen ta en aktiv regional rolle for å øke verdiskapingen fra fylkets lokalmatprodukter og råvarer. Den 19. mars er fylkesordfører Tore Opdal Hansen vert for 16 personer som besøker standen og til lunsj på dekket langbord. Dette er personer som er viktige for arbeidet med å løfte Matfylket Buskerud og satsingen på lokalmat og -drikke i fylket.
Les mer om satsingen Matfylket Buskerud
Rik variasjon av lokalmat og -drikke
Matfylket Buskerud strekker seg fra Drammensfjorden til Hallingskarvet og har en rik variasjon av råvarer og lokalmatprodukter. Jordsmonnet og solrike dager ved Drammensfjorden er perfekt for frukt, bær og grønnsaker, mens fjellandbruket legger til rette for sau og ku på utmarksbeite og ost i verdensklasse. Vi har også mye skog med vilt, kornprodusenter med egen mølle, og alt fra hjortekjøtt til bakst på gamle kornsorter er tilgjengelig i fylket.
Illustrasjon: Matfylket BuskerudPå standen på UMAMI får alle besøkende en smakebit på noe av det flotte utvalget av råvarer Buskerud har å by på i fire utvalgte smaksprøver:
- Buskerud året rundt
Crispysalat med rødbeter, chevre, surdeigskrutonger og blomster - Buskerud FrikaKje
Frikasse med kje - En skål for Buskerud
Honningglassert lammeribbe med potetsalat og blomster - Ertelysten i Buskerud
Speket hjortehjerte med erteremulade og flatbrød - Buskerud-mocktail “Ta det isi”
Mocktail med rabarbra, kirsebær, solbær, mynte og epleisbiter
På standen på UMAMI vil også flere av Buskeruds dyktige produsenter være til stede med sine egne smaksprøver
Les mer om smaksprøvene og produsentene her