Stortingspresidenten fant veien tilbake til gamleskolen

Alltid stas når tidligere elever stikker innom. Masud Gharahkhani og Morten Wold, begge fra Stortingets presidentskap, banket jammen på hos Buskerud videregående!

Bilde av Morten Wold og Masud Gharahkhani. - Klikk for stort bildeJellumveien 1 fant de nok uten å bruke kart og globus. De husker godt tida på Buskerud videregående skole, Morten Wold (t.v.) og Masud Gharahkhani. Buskerud videregående skole

I forbindelse med skolestart fikk Buskerud videregående skole denne uka et hyggelig og overraskende besøk av to tidligere elever. Og det var ikke hvem som helst.

Fortid i elevrådet

Morten Wold, som i dag er tredje visepresident på Stortinget, var elev ved skolen fra 1983 til 1986.

Masud Gharahkhani, som er stortingspresident, var elev fra 1998 til 2001. Begge markerte seg i elevrådet. Morten som leder i to år, og Masud var styremedlem.

– Dette ble en veldig trivelig dag på skolen. Vi startet i Modumhallen der vi ønsket velkommen, og ved lunsjtider kom det storfint besøk. Masud og Morten fortalte om mange gode minner fra tida som elever hos oss, sier en strålende fornøyd rektor, Ylva Blomberg.

Det var lokalavisa Bygdeposten som skulle lage en reportasje om de to herrenes tid på Buskerud videregående skole (den gang Rosthaug).

Bilde av Ylva Blomberg, Morten Wold og Masud Gharahkhani. - Klikk for stort bildeRektor Ylva Blomberg fikk celebre gjester på skolen i dag. Morten Wold (t.v.) og Masud Gharahkhani delte sine gode opplevelser fra tida de var elever på Buskerud videregående skole. Buskerud videregående skole

Glade for å slippe mobiltelefon

Masud nevner særlig samfunnskunnskap og historie som fagene som var viktige for ham og som vekket en gnist for diskusjon og debatt. Morten sitt favorittfag var engelsk.

Begge husker de at miljøet ved skolen var bra. De er glade for at det ikke var mobiltelefon og mobilkamera den gangen de gikk på videregående skole.

Tidligere i dag ønsket skolen alle elevene velkommen og understreket nettopp dette med mobilfrie timer. Mobilen skal ligge i sekk eller i mobilhotell og kun brukes når lærer ber om det.

– Elevene fikk i velkomsten i dag morges vite at skolen er opptatt av inkludering, at vi ser elever og ansatte som læringskollegaer, og at de vil være i makkerpar gjennom året, sier Blomberg.

Buskerud fylkeskommune: videregående opplæring

  • Fylkeskommunen eier 12 videregående skoler
  • 9 900 elever
  • UngInvest AIB
  • Fire sentre for voksenopplæring
  • 1 250 lærebedrifter
  • 2 200 lærlinger og lærekandidater