Formål
Ordningen skal bidra til å utvikle og styrke regionale bransjestrukturer for kulturell og kreativ næring i Buskerud, og styrke kunst- og kultursektorens økonomiske bærekraft. Ordningen skal legge til rette for tiltak som styrker kunnskapen om kultur som næring, som gir tjenesteutvikling og kompetanseheving innen entreprenørskap og forretningsdrift, og som kommer flere aktører i regionen til gode.
Hvem kan søke om tilskudd?
Målgruppen er regionale kompetansesentre, organisasjoner, nettverk og andre bransjebyggende aktører med regionalt nedslagsfelt innen kulturell og kreativ næring i Buskerud. Søker sine primæraktiviteter skal være lokalisert i Buskerud.
Bransjebyggende aktører innen visuell kunst, musikk, scenekunst, litteratur, film og spill kan søke ordningen. Det oppfordres til samarbeid på tvers av kulturfelt.
Dersom prosjektet utføres av en gruppe samarbeidende aktører, skal hovedvekten av aktørene, eventuelt målgruppen for prosjektet, være fra kulturell og kreativ næring.
Enkeltpersoner kan ikke søke på ordningen.
Hva kan få tilskudd?
Ordningen gir tilskudd til tiltak som bidrar til bransjeutvikling gjennom økt nærings-, markeds- og forretningskompetanse og/eller bedre tjenester i fylket. Prosjektet må ha et regionalt nedslagsfelt og/eller regional verdi. Det innebærer at prosjektet må omfatte store deler av fylket og/eller ha en funksjon som er av vesentlig regional interesse og verdi. Det kan tildeles tilskudd til prosjekter av inntil ett års varighet.
Hva kan det ikke søkes om tilskudd til?
Det gis ikke tilskudd til innholdsproduksjon, ordinær drift, kulturarrangementer (konserter, turneer, fremvisninger, utstillinger m.m.) eller forskning.
Vurdering av søknaden
Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av søknaden og prosjektets kvaliteter ut fra hensyn som:
- Generelle vurderinger: Faglig innhold, profesjonalitet, gjennomføringsevne og søknadens relevans i forhold til ordningens formål.
- Potensial for bransjebygging: Om prosjektet kan dokumentere hvordan det skal bidra til å utvikle bransjestrukturene i regionen.
- Kunstnerøkonomi og nedslagsfelt: Om prosjektet gir flere aktører i regionen mulighet til profesjonalisering av verdikjeden og økt forretningskompetanse.
- Bredde i finansiering: Om prosjektet kan dokumentere annen relevant medfinansiering.
- Samarbeid: Om prosjektet gjennomføres på tvers av bransjer og kommuner.
- Overføringsverdi: Om prosjektet utvikler modeller, metoder eller tjenester som kan ha relevans for andre aktører.
Krav til utforming av søknad
Søknaden skal sendes elektronisk (via lenke til søknadsskjema på bfk.no) og inneholde:
- Beskrivelse av formål og innhold i tiltaket, og hvordan prosjektet bidrar til regional bransjeutvikling
- Opplysning om tid og sted for gjennomføring av tiltaket
- Opplysning om organisering og framdriftsplan
- Oversikt over samarbeidspartnere
- Budsjett og finansieringsplan, med oversikt over alle tilskuddsparter. Tilskudd fra Buskerud fylkeskommune kan dekke inntil 50% av prosjektets kostnader.
- Det skal spesifiseres eventuelt hvilke støtteordninger som er omsøkt, eller innvilget, med dato for søknadsfrist, slik at det er mulighet for dialog med tilskuddsgiver.
- Søker må være registrert med eget organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene
Søknader som ikke oppfyller kravene, vil bli avvist/ikke behandlet.
Behandling av søknaden
Søknader som er innsendt innen fristen vil bli vurdert samlet i et administrativt panel iht. fastsatte kriterier og ut fra et helhetlig perspektiv. Tildelingen av midler besluttes av Hovedutvalg for Kultur, idrett og folkehelse. Forventet behandlingstid av søknad er 8 uker etter utløpt frist, med forbehold.
Utbetaling og rapportering
- Tilskudd blir vanligvis utbetalt med 75% av beløpet ved innvilget støtte, og 25% etterskuddsvis på grunnlag av innsendt rapport og bekreftet prosjektregnskap.
- Tilskudd fra fylkeskommunen skal synliggjøres ved markedsføring.
- Tilskuddsmottaker forventes å rapportere på tiltaket slik det ble oppgitt i søknaden, samt å dokumentere at midlene er benyttet til det formål de ble tildelt til. Rapportering forventes å omfatte aktivitetsbeskrivelser, antall deltakere, og resultatet av tiltaket.
- Det er krav om føring og revisjon av regnskap for tiltaket. For tildelinger under 200 000 kroner skal sluttregnskapet være kontrollert og signert av noen som ikke har vært delaktig i prosjektet. For tildelinger på 200 000 kroner eller mer er det krav om autorisert revisor. Unntatt fra dette kravet er virksomheter som bruker kommunerevisjon eller annet offentlig revisjonsorgan.
- Regnskapet skal vise hvordan tilskuddet er brukt og settes opp slik at det kan sammenliknes med innsendt budsjett.
- Tilskudd fra fylkeskommunen og andre offentlige tilskuddsytere skal spesifiseres i regnskapet.
- Dersom aktiviteten ikke blir gjennomført i samsvar med forutsetningene for tilskuddet, kan fylkeskommunen avkorte tilskuddet og/eller kreve tilbake utbetalte midler. Dersom kostnadene blir mindre enn budsjettert, kan fylkeskommunens støtte reduseres med en forholdsmessig andel.
- Vi gjør oppmerksom på at fylkeskommunens revisjon har rett til å få seg forelagt fullstendig regnskap med tilhørende bilag, dersom de ber om det.
Klageadgang
Klageadgang følger reglene i forvaltningsloven jf. om det er «enkeltvedtak» eller «vedtak» (om klage – se §28, om vedtak se kap 5, se også definisjoner i §2).