En av de beste i landet på utslippsfri kollektivtrafikk

Fra I. juli 2024 er alle de 113 bussene som kjører lokale busslinjer i Drammen og Lier elektriske og utslippsfrie. Det gjør Buskerud til en av de beste fylkene i landet på utslippsfri kollektivtrafikk.

tre personer som står foran en gul buss - Klikk for stort bildeFra v: Christopher A. Wand, leder av hovedutvalget for samferdsel i Buskerud fylkeskommune; Randi Skuland, regiondirektør i Vy; Terje Sundfjord, adm.dir. i Brakar Lena S. Heckendorn, Brakar

Brakar, som er ansvarlig for utvikling og drift av kollektivtransporten på vegne av fylkeskommunen, har tildelt kontrakt til Vy Buss, som leverer busser og kjører på oppdrag av Brakar. Kontrakten har varighet på 13 år. I forbindelse med den nye kontrakten blir 85 nye elektriske busser satt i trafikk, i tillegg til de 28 elbussene som allerede er på veien.

Med det nye tilskuddet av elektriske busser, vil 75 prosent av den lokale kollektivtransporten i  Buskerud være utslippsfri.

– Transport er en av utslippsverstingene og denne teknologiendringen er helt nødvendig for å nå målet om nullutslipp i 2028 sier Christopher Amundsen Wand, leder av hovedutvalget for samferdsel i Buskerud. 

Vi er stolte, på vegne av Buskerud og Brakar, over å være en av de beste i landet på utslippsfri kollektivtrafikk

Les saken på nettsiden til Brakar Ett steg nærmere utslippsfri kollektivtransport i Buskerud