Flott utdeling av fag- og svennebrev i Hønefoss

Utdeling av svennebrev i Hønefoss - Klikk for stort bilde Buskerud fylkeskommune

Tirsdag kveld var det høytidelig utdeling av fag- og svennebrev på Alles kulturhus på Hønefoss.

Det var 138 kandidater fordelt på 35 fag.

Det er lang tradisjon på at kandidater til fag og svennebrev i Hønefossregionen har en høytidelig seremoni i regi Buskerud fylkeskommune.

NHO Hildegunn Fallang holdt velkomsttale med mange gode ord for framtiden og Ringerike næringsråd Cecilie Laeskogen holdt hovedtalen basert på hennes vei til nå å være leder på Sundvolden hotel.

– Det har vært både opp og ned turer og utdanningen har tatt i flere perioder. For kandidatene i dag er mulighetene mange og vi har behov for hver og en av dere.

Fag- og svennebrev er et bevis på dedikasjon, dyktighet og lidenskap for å levere et håndverk av høy kvalitet. Dere har vist at dere har viet tid og innsats for å nå dette målet.

Bilde av svennebrevutdeling i Hønefoss - Klikk for stort bilde Buskerud fylkeskommune

Det ble omtalt i talene hvor viktig det er å ha et yrke, og det å ha et fag- eller svennebrev som bevis på dyktigheten deres. 

Norge har behov for 90.000 fagarbeidere innen 2030 og det er dere med på å bidra til.

Vel gjennomført og fortjent til dere alle sammen som har gjennomført et 4 årig løp for å få et flott yrke å være stolt av var noe av budskapet som ble fremhevet i Hønefoss.

I tillegg hadde Ringerike kulturskole tre flotte musikkinnlegg.

Les også: 

Om yrkesopplæringen i Buskerud: 

  • Buskerud fylkeskommune har ca. 2 200 lærlinger i bedrift. I år er det rekord i antall kandidater som har fullført sitt yrkesfag. 
  • Utdeling av svennebrev, fagbrev og kompetansebrev skjer under fem ulike markeringer i fylket. Etter utdelingene i Kongsberg og Drammen, følger markeringer i Ringerike- og Hallingdalsregionen. I november er det ny utdeling i Drammen, som blir årets siste.
  • Buskerud fylkeskommune lykkes godt med fagopplæring: ferske tall viser at flere får læreplass her enn i de andre tidligere Viken-fylkene.  I Buskerud har 86 prosent av søkerne fått læreplass. Av disse fullfører litt over 94 prosent fagopplæringen.