Dette er den nye fylkestannlegen i Buskerud

Merete Berg-Berthinussen (47) er ansatt som ny fylkestannlege i Buskerud fylkeskommune.

Bilde av fylkestannlegen - Klikk for stort bildeFylkestannlege i Buskerud, Merete Berg-Berthinussen. Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

– Jeg gleder meg veldig. Dette er en betydningsfull jobb der jeg får en sentral og viktig rolle i å bidra til å utvikle en god tannhelsetjeneste for befolkningen i Buskerud, sier den nye fylkestannlegen i Buskerud, Merete Berg-Berthinussen.

Berg-Berthinussen blir leder for den offentlige tannhelsetjenesten som eies av Buskerud fylkeskommune. Det er 22 offentlige tannklinikker i Buskerud med rundt 150 årsverk. Totalt behandler tjenesten rundt 80 000 pasienter.

Barn mellom 0 og 18 år har rett til gratis tannhelsetjenester, og er den største pasientgruppen til tannhelsetjenesten i fylket. Flere andre pasientgrupper har også rett til gratis tannhelsetjenester.

Les mer: Her kan du lese mer om den offentlige tannhelsetjenesten

– Nå ser jeg fram til å bli kjent med alle de fine og viktige medarbeiderne, få oversikt over alle de gode prosjektene de har fått til, fortsetter hun.

Berg-Berthinussen kommer fra stillingen som fagleder ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst. Hun mener det er mye å hente ved å samarbeide på tvers av fagfelt og sektorer.

Til syvende og sist handler det om å sette menneskene i stand til å mestre egen helse for å få best mulig livskvalitet.

– Jeg er opptatt av at menneskene jeg jobber sammen med skal ha det bra på jobb, at de trives og de opplever trygghet på arbeidsplassen sammen med sine kollegaer. Dette vil påvirke pasientsikkerheten direkte og skape en trygg og god tjeneste til våre brukere, avslutter fylkestannlege Merete Berg-Berthinussen.

Merete Berg-Berthinussen tar over som fylkestannlege etter Berit Binde som er blitt pensjonist.