Velkommen til skolestart 2024

Mandag 19. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Ann Kristin Støveren, Futuria Foto

 

Vi ønsker deg velkommen til et nytt skoleår, og gleder oss til å se dere alle sammen! Nye elever oppfordres til å lese hele saken før de kontakter skolen med eventuelle spørsmål.

Oppmøte første skoledag

Første skoledag for alle elever er mandag 19. august. Oppmøte er i skolens Storsal. Under ser du hvilket klokkeslett du skal møte.

Vg1 kl. 08.30

Vg2 kl. 09.30

Vg3 kl. 10.30

Oppstartsamtale for Vg1

Alle Vg1 elever får invitasjon til opptartsamtale med foresatt og kontaktlærer. Tidspunkter som er satt av for samtale er fredag 16.august, tirsdag 20. august og onsdag 21.august. Sms med dato og tidspunkt blir sendt ut i august.

Kart over skolebygget

Bruk hovedinngangen A1 eller A3 for enkel adkomst til Storsalen. Bibliotek og IKT er plassert i 1. etasje i B-bygget.

Kart som viser skolebygget - Klikk for stort bildeKart over skolebygget Linn Hovlund Andersen

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Buskerud, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Buskerud fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 12. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se hjelpevideoer

Digitalt skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever på starten av skoleåret, også nye elever på skolen på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som allerede er elev på skolen fra før, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte. 

Se fraværsreglement for elever i Buskerud fylkeskommune.

Skoleskyss

Elever som bor i Buskerud må hvert år søke om skoleskyss via minskyss.brakar.no.
Finn ut om du har rett på skoleskyss


For elever som bor i Akershus Fylkeskommune vil skolen søke om busskort. Elever som trenger tilbringerskyss på grunn av avstad til buss må ta kontakt med skolen. 

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt.

Se avtale om lån av læremidler.

Alle elever får tildelt et bokskap. Ta med egen lås til skolestart.

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend fra Lånekassen. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend.

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se skoleferier og fridager for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg.

Les mer om skolens rådgivertjeneste 

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skolereglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole?

Se oversikt over reglementer som gjelder for deg som elev 

Parkering

Skolen har ikke bilparkering for elever. Vi oppfordrer alle til å benytte kollektiv transport, gå eller sykle.

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom fylkeskommunens avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler og lignende.

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den 

Spørsmål?

Skolen kan kontaktes på telefon 32113400 ved spørsmål. 

Rektors hilsen

Rektor Bjørn Volleng ønsker deg velkommen til et nytt skoleår!

Les rektors hilsen

Velkommen til skolestart!