Feiret 40 års jubileum med festforestilling i Drammens teater!

Musikklinja på St. Hallvard vgs. var Buskeruds første - og lenge eneste musikklinje. 40 år ble markert med jubileumsforestilling på hovedscenen i Drammens teater!

S. Austad/St. Hallvard vgs

- Det er et stort løft for alle å lage en forestilling, det ligger mye arbeid bak i planlegging og gjennomføring, både av lærer og elevene sier ansvarlig produsent Ellen Kathrine Trelease Eriksen. 

Vi laget en forestilling som skulle fortelle musikklinjas historie gjennom 40 år, og samtidig gi publikum minner fra 80-, 90,- og 2000-tallet. Vi har hentet nummer fra tidligere forestillinger og verk og typisk musikk fra de fire tiårene. Publikum fikk servert alt fra 80- og 90-tallsmedley, intromusikken til Dynastiet og som avslutning av første del: Se ilden lyse fra OL på Lillehammer i 94. 

Fra musikklinjas rikholdige historie fikk vi blant annet høre Mozarts requiem, nummer fra West Side Story og Spelemann på taket. Musikklinjekoret fikk også sin viktige plass i forestillingen. Som åpning av andre avdeling fremførte orkesteret en spesialkomponert festovertyre, skrevet av lærer på musikklinja, Vidar Hellkås.

Det har stor verdi at vi kan gjøre noe sammen – det gjør mye for elevene og miljøet på linjene. De har vært sammen på en annen måte og mye sosialt skjer i ventetiden. Man blir kjent både som utøvere og sosialt. Begge deler er veldig verdifullt, det gir mestring og minner for livet, sier Ellen.

Elever fra dans og drama bidro med en "gave" til musikklinja S. Austad/St. Hallvard vgs

Produksjonsgruppa av elever har jobbet utrolig bra og en viktig del av at produksjonen ble så bra.  Både det musikalske at elevene står i alle roller både på scenen og bak, Ellen Kathrine Trelease Eriksen

Det var to forestillinger på dagtid for blant annet elever og lærere og to kveldsforestillinger for betalende publikum og det var nesten helt fullt på alle forestillingene.  -Selv om vi fikset det meste selv er det kostbart å sette opp en slik forestilling - og vi er takknemlig for støtte fra både skolen og Sparebankstiftelsen.

- Det var en uvurderlig opplevelse. Første gangen jeg har opptrådd med skolen i Drammens teater,  Hedda Berg, musikkelev

Rektor Kaia Erlandsen åpnet forestillingene. S. Austad/St Hallvard vgs.
Sverre Moe (til venstre) - "musikklinjas far" sammen med Ellen Kathrine Trelease Eriksen, lærer og ansvarlig produsent. S. Austad/St Hallvard vgs

Rektor Kaia Erlandsen på St. Hallvard vgs. åpnet forestillingene med noen velvalgte ord til elever og publikum. Grunnleggeren av musikklinja - Sverre Moe - kom opp på scenen og fortalte litt om historien bak. I tillegg kom Jan Helge Atterås, Fylkesdirektør for opplæring og kompetanse i BFK, og understreket viktigheten av musikk, kultur og å opprettholde det verdifulle tilbudet som musikklinja er. I salen satt også ordfører i Lier, Kjetil Kivle og fylkeskommunedirektør Jan Sivert Jøsendal - alle har uttrykt stor begeistring etter festforestillingen.

 

Hanna Kleiv Arnesen Foto: Andrea M. Molland DT.no

Hanna Arnesen -  elev i Vg3 musikk- var med som assisterende produsent og deltok i flere numre blant annet som solist.  

-All øvingen og ventingen samt selve forestillingen har knyttet klassen mye nærmere hverandre. Det var verdt det, Hanna Kleiv Arnesen, musikkelev og ass. produsent.

 

 

Her er noen av elevene fra musikklinja som deltok utenfor MD-bygget (Musikk og dans-bygget). Fra venstre Sofie Bryhn Ølberg (sang) var med elev-produsentene, Hedda Berg (fløyte) var markedsansvarlig for forestillingen, Jonathan Wærnes (trommer) og Isak Garder (bass). S Austad/St. Hallvard vgs

MD-bygget

Musikklinja har tilhold i det som er kjent som MD- bygget (Musikk og dans bygget) i Jensvollveien 28, et par minutters gange nedenfor hovedskolen. Her er det topp moderne utstyr med lydtette øverom, konsertsal, alle slags instrumenter og det som skal til for å lære- og glede seg over musikk.  Hedda ønsker å ha musikken som hobby etter videregående mens både Sofie, Jonathan og Isak kan tenke seg å fortsette å studere og jobbe med musikk videre.   

Fullsatt sal og topp stemning S. Austad/St. Hallvard vgs

 

Musikklinja har satset på skolekoret- høy kvalitet og en viktig del av programmet. Hentet fra ulike oppsetninger trygt ledet av dirigent og lærer Steffen Kammler. S. Austad/St. Hallvard vgs Danseelever var med i forestillingen S. Austad/St Hallvard vgs

Det ble vist filmsnutter med hilsener fra tidligere elever som nå er etablerte artister. Alle uttrykte at den formende tiden på musikklinja med samhold, læring og fremføringer var svært gode minner i dag. Vi satser på minst nye 40 år med musikklinja!