Nå kan du søke om midler til kunst og kultur i Buskerud

Fylkeskommunen ønsker å stimulere til et rikt og mangfoldig kulturliv i Buskerud, og har nå lyst ut tre tilskuddsordninger for kunst og kultur. Søknadsfrist er 12. mai. 

Bilde av mennesker som er på konsert - Klikk for stort bildeOperalåven fikk tilskudd til kunst og kulturprosjekter våren 2024. Vegard Breie / Operalåven i Hallingdal

Utlysningene gjelder ordningene:


Det er satt av 2 millioner kroner til de tre utlysningene.

Støtteordningene har et regionalt fokus, og skal gjennom ulike formål bidra til kulturutvikling i fylket.

– Ordningene spenner bredt og er ment å stimulere til et aktivt kulturliv i Buskerud, både for et ungt publikum og for det etablerte og profesjonelle kunst- og kulturfeltet, sier Morgan Langfeldt (Frp), leder av hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune.  

Mangfoldig kulturfylke

Bilde av Morgan Langfeldt - Klikk for stort bildeLeder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i fylkeskommunen, Morgan Langfeldt (Frp). Carsten Øhrn / Buskerud fylkeskommune

Langfeldt sier det er en viktig oppgave for fylkeskommunen som samfunnsutvikler å bidra til at det rekrutteres nye publikummere og aktører til å oppleve og forme tilbudet i et mangfoldig kulturfylke.

Vi ønsker at flere unge deltar i kulturlivet i Buskerud.

– Vi ønsker at flere unge deltar i kulturlivet i Buskerud. Med tilskuddsordningen for ung deltakelse og medvirkning bidrar vi til at kulturlivet senker tersklene for at unge både opplever og er med å utvikle kunst- og kulturtilbudet i vår region, fortsetter han.

– Når unge selv er med på å forme det de vil delta på, bidrar det til mer relevante tilbud, som igjen får flere unge med på gode kulturopplevelser, forklarer Langfeldt.

Med tilskuddsordningen til bransjeutvikling i kulturell og kreativ næring ønsker fylkeskommunen å bidra til tiltak som utvikler regionale bransjestrukturer og styrke kunnskapen om kultur som næring.  

– Kommer flere til gode

– Ordningen retter seg mot bransjebyggende aktører, og det kan søkes om tilskudd til prosjekter med inntil ett års varighet. Det er viktig at prosjektene har et regionalt nedslagsfelt og kommer flere aktører i regionens kulturelle og kreative næring til gode, sier Langfeldt.

Støtteordningen Tilskudd til kunst og kulturprosjekter retter seg mot det frie, profesjonelle kulturlivet, og har allerede hatt en tildelingsrunde for prosjekter som gjennomføres 1. halvår 2024.

Denne utlysningen gir støtte til prosjekter som igangsettes høsten 2024.

Søknadsfrist for de tre ordningene er 12. mai kl. 23.59.

Hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse i fylkeskommunen vedtar hvilke prosjekter som får støtte i sitt møte 13. juni.

Hvem kan søke:

  • Kulturvirksomheter, institusjoner, organisasjoner og kommuner i Buskerud kan søke om tilskudd til ung deltakelse og medvirkning.
  • Kunstnere, kulturaktører, organisasjoner, institusjoner og virksomheter innenfor kunst- og kulturfeltet i Buskerud kan søke om tilskudd til kunst og kulturprosjekter.
  • Kompetansesentre, organisasjoner, nettverk og andre bransjebyggende aktører med regionalt nedslagsfelt i kulturell og kreativ næring kan søke om tilskudd til bransjeutvikling.

Har du spørsmål?  

Retningslinjene gir mer utdypning om hvilke krav vi stiller til søknader på de tre tilskuddsordningene, og hvilke vurderingskriterier som gjelder.