Bondens bord: Ni gardsbruk fra fjellområda er godt i gang, og nå ønsker de flere velkomne til å være med.
Tun Byrå / Fjellnettverket
Fjellnettverket har startet en prøveordning som kan passe for gardsbruk i fjellområdene i Norge. Ordningen er etter modell fra Færøyene og har fått navnet Bondens bord.
Dette blir en artig blanding av å være på restaurant og å være på besøk.
– Jeg tror tilreisende og lokalbefolkningen vil få gode historier, oppleve gjestfrihet og få se hvordan dagliglivet er i bygda, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.
Fjellnettverket er et politisk nettverk for kommuner, regionråd og fylkeskommuner i Sør-Norge.
Organisasjonens formål er å sikre at fjellområdenes verdier og ressurser gir grunnlag for utvikling og trivsel i fjellbygdene.
Fylkeskommunen støtter satsingen
I sist møte vedtok politikerne i hovedutvalget for næring og innovasjon i Buskerud fylkeskommune å støtte Fjellnettverket med 800.000 kroner til prosjektet Mat og opplevingar.
– Det er absolutt et bra tiltak! Det er kortreist og bærekraftig, og kan få folk opp av stresslessen og ut.
– Dette er nyskaping og næringsutvikling i praksis, sier Roger Larsen (INP), leder av hovedutvalget.
– Tildelinga betyr veldig mye for arbeidet til Fjellnettverket for lokal verdiskaping og bruk av lokale ressurser, sier Randen.
– Nå kan innbyggere og tilreisende til fjellområdene i Buskerud glede seg til at det åpner flere gardsbruk som serverer god, ureist mat i fjellbygdene, sier hun.
Tun Byrå / Fjellnettverket
Randen forteller at undersøkelser fra Innovasjon Norge, viser at flere og flere ønsker seg spesielle opplevelser og vil ha mat som er lokalt produsert.
Les også: Nasjonal reiselivsstrategi (Innovasjon Norge)
– Vi er veldig glade for at Buskerud fylkeskommune vil være med på og samarbeide med Trøndelag, Innlandet og Telemark om å styrke lokal verdiskaping i fjellområdene, avslutter Kari Randen.
Presentasjon Bondens bord from Fjellnettverket on Vimeo.