Retningslinjer for støtteordning Næringsutvikling og innovasjon i Buskerud 2024

5 Krav til søknad

For at søknaden skal få tilskudd må den oppfylle kravene i kapitel 5.1 og 5.2. Søknader som ikke oppfyller kravene kan avslås.

5.1 Økonomi

Støttebeløp og støttesatser

  • Tilskuddsandel for støtteordningen er normalt satt til inntil 50 % av godkjente prosjektkostnader, eller oppad begrenset til inntil 1 million kr for et hovedprosjekt, 200 000 kr for et forprosjekt eller inntil 100 000 kr for en forstudie (se nærmere under kapittel 2.4, Prosjektfaser).
  • Det kan normalt gis prosjektstøtte i inntil 2 år, unntaksvis 3 år.

Kostnadsplan:

  • Kostnadsplanen skal være aktivitetsbasert, dvs. at det skal være sammenheng mellom de enkelte budsjettpostene og planlagte hovedaktiviteter i prosjektplanen
  • Kjøp av tjenester, eksterne ressurser og andre eksterne kostnader skal synliggjøres, og eventuelt fordeles, på den (de) hovedaktiviteten(e)/kostnadsposten(e) de hører til i det aktivitetsbaserte budsjettet.
  • Egeninnsats (tid) skal synliggjøres og fordeles på de hovedaktivitetene/kostnadspostene de hører til i det aktivitetsbaserte budsjettet. Det skal beskrives hvordan denne kostnaden er beregnet (se Beregning av timesats nedenfor).

Finansieringsplan

Fullfinansiering av hele prosjektet skal vises. Finansieringsplanen skal inneholde postene:

  • Egeninnsats tid, fra prosjekteier og samarbeidspartnere
  • Egenandel kontantbeløp, fra prosjekteier og samarbeidspartnere. Dersom en kommune er prosjekteier forventes et betydelig kontantbidrag.
  • Medfinansiering fra andre, private og/eller offentlige, må spesifiseres
  • Omsøkt finansiering fra Buskerud fylkeskommune (inntil 50% av totale prosjektkostnader)

Beregning av timesats i kostnader og egeninnsats

Vi skiller mellom egeninnsats, som er tid deltakerne og samarbeidspartnerne legger inn i prosjektet uten å få dekket utgiftene av prosjektet, og lønn som er en direkte kostnad i prosjektet og må dekkes av finansiørene.

Timesatsen for prosjektmedarbeidere som oppgis som kostnad og egeninnsats i prosjektet, både hos prosjekteier og samarbeidspartnere, beregnes med inntil 1 ‰ av brutto årslønn, begrenset oppad til 900 kr pr. time og maksimalt 1850 timer pr. år.

Timesats for egeninnsats fra samarbeidspartnere kan settes til fast sats kr 700 pr. time uten dokumentasjon i lønn.

Eksempel på utregning:
Johanne har brutto årslønn på kr 700 000. Hun jobber 750 timer med prosjektet i løpet av et år.
Beregning Johanne: Timesats: 700 000×1 ‰ = 700
Kostnadene for Johanne i prosjektregnskapet blir: 700 ×750 = 525 000 som igjen fordeles i kostnadsbudsjettet på de hovedaktivitetene hun bidrar på.

Egeninnsats tid

Hvis prosjekteier og/eller samarbeidspartnere bruker interne ressurser i prosjektet skal egeninnsatsen beregnes og synliggjøres både i søknaden og sluttrapporteringen. 

  • Beregnet verdi av egeninnsats skal oppgis i kostnads- og finansieringsplanen med beskrivelse av antall timer det planlegges for, knyttet mot timesats for deltagerne i prosjektet.
  • Ved sluttrapportering skal reelle kostnader for egeninnsatsen dokumenteres med timelister for deltagerne i prosjektet fordelt på navn, antall timer og timesats. 
  • For eksterne deltagere i prosjektet kan det brukes en beregnet timesats på kr 700 pr. time uten dokumentasjon i lønn. Deltagelse i gjennomføring av prosjektaktivitetene kan godkjennes. Ekstern egeninnsats må ha direkte relevans inn i prosjektet, som for eksempel workshops.

5.2 Andre vilkår og krav til søknaden

Samarbeidspartnere i prosjektet

Samarbeidspartnere i prosjektet skal navngis og beskrives. Det skal også gå tydelig frem hva samarbeidspartneres rolle er, hvordan de skal bidra i prosjektet og hvilke hovedaktiviteter de er involvert i. Bekreftelse på deltagelse i prosjektet fra samarbeidspartnere skal legges ved søknaden.

Definert tidsperiode

Prosjektet må ha en definert prosjektperiode med dato for oppstart og avslutning samt fremdriftsplan og tidsfrister for de skisserte hovedaktivitetene.

Bedriftsnettverk og bedrifter i samarbeid

Dersom et bedriftsnettverk eller flere bedrifter i samarbeid søker om et prosjekt, kan en enkeltbedrift i nettverket stå som søker dersom nettverket ikke har et eget organisasjonsnummer.